Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor l'artista Toni de Cúber als 74 anys

Molt prolífic i influent a l'art d'avantguardes de Mallorca, era molt conegut i estimat a Sóller

La llum d'un dels artistes més estimats i valorats de la Vall de Sóller, Toni de Cúber, s'ha apagat avui dimecres als 74 anys. Molt prolífic i influent en l'art d'avantguarda de Mallorca, Antoni Matheu Morey -el seu nom de pila- sempre ha estat un creador en constant evolució, pràcticament fins als darrers dies, la seva vida se centrava en l'art i també en l'arqueologia, d'aquí el seu nom artístic. Toni de Cúber va néixer a Sóller l'any 1949 i des de molt aviat va mostrar curiositat per la pràctica artística. De fet, la seva formació es va donar a l'Escola d'Arts i Oficis de Palma, a l'Escola Massana de Barcelona i al Conservatori Arts del Llibre de la Ciutat Comtal.

Així, des de l'any 1972 el creador solleric ha traçat un treball artístic que el va portar a participar en nombroses exposicions, tan individualment com col·lectives, tant a les Illes com a l'exterior. Ha portat la seva obra a racons com ara Barcelona, Sevilla o París. També va destacar per la seva faceta de galerista que va desenvolupar a l'espai Can Puig, a Sóller.

Una altra de les seves inquietuds creatives passava també pel suport i el format de les seves obres, ja que se servia de materials diversos per donar curs a la seva pràctica artística, des del paper fins a altres de més cridaners com l'òxid de ferro o la pròpia terra. També va treballar el gravat i ha col·laborat amb altres artistes, com ara Jaume Pinya o Rafel Joan.

De fet, Toni de Cúber ha estat un artista en constant experimentació, enfocant la seva investigació cap a fets naturals o relacionats per la natura, a partir de barreges de pigments i teixits naturals de tota mena, des de vi passant per cafè, cendres, pasta de bolets o palla; potser això deriva d'una altra de les seves grans passions: l'arqueologia, per això el nom artístic. També la geografia, especialment el món marí o la flora endèmica de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francisco Lorente, fa 2 mesos
INMEMORIEN

Valle de Sóller
Toni de Cuber.
Miguel Zapata.
Toni Cardona.
Per Francisco lorente, fa 2 mesos
Siempre estará presente con sus obras y le recordaremos como una buena persona del mundo del arte, que supo dinamizar su espacio y Sóller. Adeu Toni
Per Bartomeu Ferrando, fa 2 mesos
Ho sento moltíssim. Jo l'estimava molt, molt.
Descansi en pau
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente