Setmanari d'informació local - 139 anys

La Investidura i el Pregó donen per iniciades les festes

Una gran quantitat de sollerics i solleriques ompliren la Parròquia de Sant Bartomeu

Les Valentes Dones i els personatges infantils i històrics amb les autortitats locals i autonòmiques, entre els quals hi ha el president del Consell, Llorenç Galmés.

La Investidura de les Valentes Dones i el Pregó Inaugural donaren ahir el tret de sortida a les festes més esperades i sentides pels habitants sollerics. Els dos emotius actes s’encarregaren de donar per iniciat un intens cap de setmana de Fira i Firó en què el municipi acollirà una llarga llista d’actes que segur comptaran amb una alta participació.

Tot i que els primers esdeveniments del programa de festes d’enguany es començaren a celebrar la passada setmana, sens dubte són la Investidura i el Pregó d’ahir els que fan sentir als sollerics i solleriques que la Fira i el Firó ja han arribat.

Amb una plaça Constitució abarrotada de gent, els personatges històrics començaren a arribar al nucli de la Vall amb les seves tradicionals vestimentes. L’aparició dels protagonistes, sumada a la presència de les principals autoritats municipals i també supramunicipals, com el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; o el conseller d’Empresa, Alejandro Sáenz de San Pedro, feren evident que aquests eren els actes que donaven el ‘sus’ oficial a les festes. D’entre les autoritats locals destacà la presència del batle, Miquel Nadal, que fou acompanyat per la resta de regidors de l’Ajuntament de Sóller.

Seguidament, el públic es traslladà a l’interior de la Parròquia de Sant Bartomeu per viure de primera mà els dos emotius actes. Allà, anaren entrant a continuació les Valentes Dones 2024 i 2023 amb els seus respectius barruts; el pregoner de la Fira; els personatges històrics adults, acompanyats per Pere Bernat amb la xeremia i Pere Pérez amb el flabiol i el tamborí; les Valentes Dones infantils; els personatges històrics infantils; i les principals autoritats municipals i supramunicipals, que no es volgueren perdre l’inici de les festes. Una vegada finalitzada la Investidura de les Valentes Dones, que enguany recordem són les germanes Eva i Marta Seguí, la qual fou amenitzada amb una sonada d’Aires Sollerics, arribà el torn del Pregó, que enguany ha anat a càrrec de l’antic rector Marià Gastalver.

La programació d’actes d’enguany ofereix als residents i també als forans una àmplia i variada llista d’esdeveniments que es duran a terme durant el cap de setmana a Sóller. L’Ajuntament, amb la col·laboració de gran quantitat d’entitats de la Vall, ha dissenyat un variat programa per a tots els gustos i edats (podeu veure el programa de festes complet reproduït a les planes del suplement de festes).


Així, d’entre tots els actes d’avui, cal destacar la ‘Segona Cercavila Fironera’, organitzada pels Xeremiers. La batucada Batu-al-món oferirà una actuació pel centre, alhora que els sollerics i solleriques gaudiran del ‘Txupinasso’ al bar Turismo i voltants. I, entre altres, a les 23.30 hores arrancarà a Plaça la Nit Jove.

Demà al matí, els Caparrots, Gegants, Tamborers i Xeremiers oferiran una nova cercavila. Ja el capvespre, arribarà el torn de la Solemne Processó de la Mare de Déu de la Victòria. Diumenge, Cetre acollirà l’exposició de cotxes i mostra ramadera; a les 10.30 hores es farà la Missa Major i a les 12 hores la Banda de Música oferirà el seu concert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.