Setmanari d'informació local - 139 anys

Solemnitat i emoció en l’acte inaugural de la Fira

Els personatges històrics foren els clars protagonistes de la primera jornada de les festes

Magdalena Mestre; Eva Seguí; Marta Seguí i Esperança Oliver, les Valentes Dones entrants i sortints en l’acte inaugural.

Com cada any, l’acte inaugural d’ahir de la Fira i el Firó se celebrà amb l’emoció i la solemnitat de sempre. Tot i que representi l’inici de les festivitats, sempre és un dels esdeveniments més sentits del cap de setmana pels sollerics i solleriques. Per aquest motiu, centenars d’habitants no dubtaren a apropar-se al nucli de la Vall per començar a celebrar les festes locals de maig.
La solemnitat i el protocol varen caracteritzar novament l’acte de la Investidura i el Pregó, que enguany tornà a comptar amb la presència de tots els polítics de la Vall, tot i que s’estiguin vivint setmanes complicades, políticament parlant, en el municipi. Tampoc mancaren a la cita autoritats supramunicipals, d’entre les quals destacà el president del Consell, Llorenç Galmés.

Els personatges històrics foren els clars protagonistes de la primera jornada de les festes, que enguany compten amb un variat programa d’actes dissenyat per a tots els gustos i edats.
Primer, es trobaren els personatges històrics a la plaça Constitució, els adults i els infantils, on es feren fotografies i conversaren amb les autoritats presents. Ja dins la Parròquia, els personatges infantils aguantaren els llargs anuncis d’entrada de personatges i personalitats.

Cal recordar sobre els personatges històrics adults d’enguany, que el Capità Angelats és Guillem Coll Plaza; el Sergent Soler, Tomeu Coll Plaza; el Virrei de Rocafull és Joan Jaume Marquès Coll; el Capità de Santa Maria, Pep Toni Martínez; el Capità de Bunyola és Marc Martínez Magraner; i el Capità d’Alaró, Nico Coll Bennàsar. Tots ells entraren ahir a la Parròquia de Sant Bartomeu acompanyats per la música de Pere Bernat amb la xeremia i Pere Pérez amb el flabiol i el tamborí.


Per altra banda, cal destacar sobre els personatges històrics infantils d’enguany que les Valentes Dones són Aina Puig Pérez i Auba Enseñat Morell; el Capità Angelats, Xavier Vallespir Sureda; el Sergent Soler és Pau Miquel Marroig; el Virrei de Rocafull, Eloy Oliver Ramis; el Batle és Jaume Arbona Rosselló; el Capellà, Lluc Martorell Bisbal; el Frare és Adrià Marroig Gómez; el Bandoler, Miquel Arbona Ortiz; i l’Ajuntament antic és representat per Joan Noguera Morell; Martín Vicho Milanovich; Miquel Bover Coll; Tomeu Oliver Forteza i Gerard Moragues Colom.

L’acte d’ahir va transcórrer tal com estava programat, amb la dificultat que això suposa, ja que és un dels actes socials més multitudinaris que se celebren a Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.