Setmanari d'informació local - 138 anys

Bauzá: «Els ciutadans han de decidir qui els governa»

929
Alguns dels participants a la Conferència Política del PP. | PP

L’encara president del PP balear, José Ramón Bauzá, ha defensat aquest dissabte en la Conferència Política del PP que la llista més votada sigui la que arribi a governar. "Cal posar-se d'acord per veure com fem que l'estabilitat es produeixi. Els ciutadans han de decidir qui els governa", ha agregat.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat que el seu partit va a presentar en la Cambra una proposta de reforma de l'elecció dels batles, amb la intenció d'obrir el debat abans de les pròximes eleccions generals i, si fos possible, aprovar-la.

Per a això, ha assegurat que el seu partit cercarà acords amb altres formacions per no treure endavant en solitari una reforma d'aquest calat. «Si no, la cosa es complicaria», ha admès en declaracions a la seva arribada a la Conferència Política. «Però almenys, que pugui haver-hi un debat assenyat i serè és ja positiu per a tots», ha afegit.

El PP registraria així la reforma de l'elecció d'ajuntaments que ja va plantejar l'any passat, abans de les eleccions locals de maig. «Se'ns va titllar d'oportunistes, se'ns va dir que després de les municipals i ja han passat: és un bon moment per començar a parlar sobre un tema tan important per als ciutadans», ha dit.

Demanat sobre aquest tema, el president del Congrés, Jesús Posada, ha recordat que aquest estiu es van a tramitar els Pressupostos Generals de l'Estat. «Queda molt poc temps, molt encaix no veig», ha dit sobre la possibilitat d'aprovar una reforma electoral abans que es dissolguin les Corts.

El PP ha llançat en aquesta Conferència Política la proposta de reformar el sistema electoral per introduir novetats tant en l'elecció d'ajuntaments, com de parlaments regionals i de les Corts. De moment, la proposta que durà al Congrés afectaria els batles i regidors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.