Dilluns d'aquesta setmana va tenir lloc al convent de Campos, un acte d'homenatge al filòleg campaner i Fill il·lustre de Campos, Joan Veny, que fa uns mesos va rebre el 47è Premi d’Honor dels Lletres Catalanes, lliurat per Òmnium Cultural, pel seu «compromís amb la llengua» i l’excel·lència de la seva obra científica basada, sobretot, en l’etimologia. Se’l va premiar per la «ingent aportació científica», la seva passió per la llengua i les persones, i la seva honradesa «exemplar».
Veny ha destacat per ser un dels professors «més emblemàtics dels estudis lingüístics» en els àmbits de la dialectologia i variacions de la llengua catalana, i ressalta en ell el tarannà discret.
Veny es defineix com un cercador de l’origen de les paraules, i la seva tasca s’ha centrat a completar el treball del filòleg Joan Coromines, al qual s’ha referit com el «gran geni de l’etimologia europea i mundial» i una de les figures exportables que atorga prestigi al català.
L'homenatge, organitzat per l'Obra Cultural Balear, va ser presentat per la presidenta de l'entitat al municipi, Antònia Sitjar i va comptar amb la participació del professor de la UIB, Joan Mas i Vives, del lingüista Cosme Aguiló, del poeta campaner, Joan Pomar i Mir.
Joan Veny, en la seva intervenció, va mostrar-se «molt agraït», per les «constants mostres d'afecte» rebudes.