Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI denuncia l'incompliment del compromís del conseller Martí March

1106

L’STEI valora de manera «molt positiva» la signatura del Pacte del professorat interí signat l’any passat, ja que dóna estabilitat tant pel que fa al manteniment dels llocs de feina com també al professorat que en forma part. D’un total de 1.319 interins de pacte, 1.121 podran seguir ocupant el curs 2015-2016 la plaça que tengueren el curs passat (un percentatge del 85%). Tot això, a més, en un context d’aplicació de la LOMQE que, en aquests moments, «genera una gran inestabilitat».  

Per altra banda, l’STEI denuncia les retallades específiques que patiran el proper curs matèries com la música, el dibuix i la tecnologia a secundària, com a conseqüència de l’aplicació de la LOMQE, un cop s’ha conegut la proposta de vacants de professorat interí per al curs 2015-2016. En el cas de música, el curs passat hi havia 45 places vacants; per al proper curs n’hi ha 18. Pel que fa a la matèria de dibuix, es passa de les 30 del curs passat, a les 21 del proper curs.

L’STEI lamenta, una vegada més, «la negativa dels responsables de la Conselleria d’Educació a aplicar una proposta que el nostre sindicat havia elaborat i que havia presentat a l’Administració, i que permetia el manteniment de l’horari lectiu de les matèries afectades i dels llocs de feina del seu professorat». A més, el sindicat assegura que les retallades que pateixen aquestes matèries «resulten incomprensible quan la pròpia Conselleria havia comunicat que l’oferta global de la plantilla de professorat augmentaria en 300 persones».

L’STEI denuncia, per tant, l’incompliment del compromís adquirit i manifestat per part del conseller Martí March i no entén com, en un context de creixement de places vacants, algunes matèries, com la música, el dibuix i la tecnologia, pateixen retallades específiques.

 

En aquest sentit, el passat 7 d’agost a la reunió dels comitès de vaga amb la Conselleria, des de l’STEI ja es va reclamar la convocatòria extraordinària d’una Mesa Sectorial d’Educació, amb l’objectiu de minimitzar els efectes de l’aplicació de la LOMCE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.