Setmanari d'informació local - 138 anys

Jarabo vol anar amb MÉS a les generals però mantenir la «marca» Podem

1120

El líder de Podem a Balears, Alberto Jarabo, ha explicat aquest dimarts que la seva formació estudia la possibilitat de convergir amb MÉS a les eleccions generals però que no descarta confluir amb altres «fórmules més àmplies» com les propostes per Ara en comú.

En declaracions a Europa Press, Jarabo ha explicat que estan a l'espera que la formació de Biel Barceló acabi el seu procés de primàries (els resultats es coneixeran, presumiblement, a principis d'octubre) per veure quin és el seu plantejament.

«Hi ha voluntat de diàleg», ha explicat el també cap de llista de Podem al Parlament, per després afegir que aquesta decisió s'haurà de consultar amb les bases per veure si estan disposades a confluir amb MÉS i les bases de MÉS, per seva banda, s'hauran de pronunciar.

Si, finalment, això passés, Jarabo ha reconegut que aportaria un diputat més al conjunt de forces progressistes per la qual cosa  considera que «seria més profitós que anar per separat».

«Les alternatives són presentar-nos sols, amb MÉS o amb una proposta una mica més àmplia com amb Ara en comú però cal discernir si Esquerra Unida (IU) està darrere d'aquest moviment», ha asseverat Jarabo.

«Estam oberts a dialogar amb tots -assegura Jarabo-, però amb IU, tot i que tenim molts punts en comú a nivell de programa hi ha distàncies a nivell d'estructura, no anirem en una suma de sigles perquè la marca que arrossega votants és Podem i en les passades eleccions autonòmiques a les Balears, IU gairebé no va tenir representació».

Segons ha assenyalat, tenen la «voluntat d'aglutinar moltes forces» però la seva formació és la que «la gent identifica amb el canvi» per tant la seva marca és la que ha de destacar. "A partir d'aquí -afegeix-, hi hauria possibilitats de confluir, les opcions no estan tancades, la disputa està en les marques.

Així mateix, Jarabo ha avançat que li agradaria comptar amb molta gent que ha treballat en candidatures d'Unitat Popular com a Valldemossa, on, segons ha valorat, s'ha fet «una molt bona feina». «No és gent de Podem però sí que estan pel canvi», ha matisat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.