Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB creu que parlar de turisme sostenible és «una fal·làcia»

1608
El GOB ha considerat aquesta setmana que parlar de turisme sostenible a Balears constitueix una «fal·làcia». | Arxiu

El GOB ha considerat aquesta setmana que parlar de turisme sostenible a Balears constitueix una «fal·làcia» i, per això, ha insistit a recuperar el concepte d'ecotaxa a l'hora de referir-se a l'impost que gravarà les estades turístiques.

Així ho ha indicat el grup ecologista en un comunicat emès abans de començar una de les temporades turístiques «més brutals quant al nombre de passatgers, amb una falta de recursos hídrics extrema i amb un descontrol absolut del nombre de places d'allotjament».

El GOB, que ha criticat alguns posicionaments «radicals i il·legítims» contra l'impost com el del sector hoteler o del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha considerat que «s'ha perdut el nord» amb aquesta qüestió.

Rectificació
En aquest sentit, el GOB insta al Govern al fet que «rectifiqui i plantegi una veritable ecotaxa, una taxa finalista i ecològica». Actualment, indica, l'impost proposat «dista molt de la concepció ecologista», que s'hauria de dedicar fonamentalment a finançar la recuperació i conservació del patrimoni i a compensar els impactes del turisme i l'activitat urbanística associada.

Segons defensen, ha de ser una taxa dirigida a la recuperació del patrimoni natural i cultural, que posi en valor la riquesa de Balears com a territori ja que «la inversió en el nostre patrimoni natural és la millor inversió turística possible».

Sectors implicats
El GOB considera que així també ho haurien de considerar la resta de sector implicats, especialment l'hoteler. A més, ha incidit que la recaptació de l'impost s'ha de destinar a actuacions de millora mediambiental, en ser aquesta una qüestió estratègica per a l'economia de les Illes.

En concret, demanen que es destini a la conservació del paisatge i del patrimoni natural i cultural, a la recuperació d'espais afectats per urbanitzacions avortades, i a la deconstrucción i recuperació ambiental de zones turístiques obsoletes, eliminant places d'allotjament i reduint el consum de recursos naturals a nivell local i balear.

Finalment, proposen projectes concrets com la rehabilitació de les pedreres de Palma, la recuperació ambiental de Maristany o el desenvolupament de projectes de conservació als espais naturals protegits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.