Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem: Els socialistes «de cor» poden comptar amb nosaltres

2048
Laura Camargo i Carlos Saura durant les declaracions d'aquest dilluns | Arxiu UH / Podem

El diputat de Podem, Carlos Saura, ha dit aquest dilluns als «socialistes de cor» que poden comptar amb la seva formació perquè «el socialisme avui és morat». La portaveu parlamentària Laura Camargo ha demanat a la secretària general del PSIB, Francina Armengol, que posi «sentit comú en el Comitè Federal» del PSOE.

El gir a la dreta del PSOE

Saura, qui s'ha referit al PSOE com el «partit abans conegut com a socialista», ha criticat el «gir a la dreta» i ha destacat la «decepció» i «frustració» dels socialistes.

El diputat, que ha indicat que Balears va ser una de les autonomies en les quals es va donar menys suport a aquest acord amb Ciutadans, ha considerat que la participació no ha de ser com l'oferta pel PSOE amb aquest tema, sinó «efectiva i amb diverses opcions».

«Als decebuts els diem que Podem és la seva casa, els donem la benvinguda, els socialistes de cor que es neguen a girar a la dreta poden comptar amb Podem. El socialisme avui és morat», ha declarat Saura.

Crida al «sentit comú» d'Armengol

Camargo ha considerat que Armengol ha de «deixar-li clar» al secretari general Pedro Sánchez que no es pot governar a favor de les polítiques de l'Ibex 35 i en contra de les polítiques de canvi que la gent ha demanat». A més, considera que Sánchez ha d'explicar per què no derogarà la reforma laboral, la Lomce, ni la llei mordassa «quan eren tres qüestions que el PSOE tenia incloses al seu programa electoral».

Podem no s'abstindrà a la investidura perquè «no es pot governar al mateix temps pels qui desnonen i els desnonats», segons ha indicat Camargo.

MÉS: «Aplaudirem que el PSOE s'obri cap a l'esquerra»

La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar, ha considerat que l’acord entre Ciudadanos i PSOE «no aprofundeix en temes socials i territorials»Segons la diputada, aquest pacte amb  té «un to molt centralista, de visió de l'Estat i de les autonomies».

Per això, Campomar ha considerat positiu que el pacte s'obri a altres forces d'esquerra, si bé ha afegit que també s'haurien d'incloure «les propostes que han quedat descafeïnades», com la reforma laboral.

Finalment, la diputada ha admès que no són «excessivament optimistes» amb aquesta matèria perquè l'acord no ha començat amb el «millor nucli» possible. Campomar ha matisat que «perquè surtin els nombres s'haurà d'obrir amb algú, aplaudiríem que s'obrís cap a l'esquerra», ha manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.