Setmanari d'informació local - 138 anys

3,7 milions d’infants sirians que només coneixen la guerra

2266
Europa Press

En total, 3,7 milions de nins i nines sirians no han conegut altra cosa que el seu país en guerra, les bombes, els trets i els desplaçaments. Aquest és el nombre d’infants que han nascut d'ençà que fa 5 anys va començar la guerra a Síria. Les xifres han estat recollides en un informe que dilluns publicava el Fons de l'ONU per la Infància, UNICEF.

Dia 5 de març acabava el viatge del Consell de Mallorca a l’illa de Quios, un dels territoris on arriben més refugiats sirians, i la visió global que han obtingut els representants de les illes constata el que confirma el darrer estudi d’UNICEF.
I és que el drama dels refugiats sirians provoca 8,4 milions d’infants, és a dir, un 80 per cent de la població infantil de Síria, s’hagin vist afectats pel conflicte bèl·lic. Aquesta xifra inclou tant els nins que es troben dins del país, com els que han escapat de la guerra.

En aquest informe, UNICEF, ha verificat un total de 1.500 violacions greus contra la infància. Més del 60 per cent d'aquestes violacions van ser casos de morts i mutilacions causades per l'ús d'armes explosives en zones poblades. Més d'un terç d'aquestes morts van ocórrer quan els nens estaven a les escoles o de camí cap als centres educatius.
Aquesta situació de conflicte i guerra constant ha obligat a moltes famílies a fugir del país, refugiar-se als territoris veïns o intentar arribar a Europa. En aquest sentit, hi ha més de 15.000 nins i nines separats o no acompanyats que han travessat les fronteres síries.

Els intents per reduir aquestes xifres es concreten en petites passes com els acords de cooperació fixats entre el Consell de Mallorca i les autoritats de l’illa de Quios. Fa pocs dies el president del Consell, Miquel Ensenyat, recordava que «s’ha pensat actuar dins de les nostres possibilitats, fugint de la simple recollida de doblers per enviar-los cap allà: hem optat per arribar a un acord de cooperació amb les autoritats de l'illa de Quios, veure'ns les cares, acordar com podem ajudar-los, entre iguals, i després fer un seguiment conjunt de cada projecte que tirem endavant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.