Setmanari d'informació local - 138 anys

Manresa justifica que la convocatòria de personal directiu d'IB3 no exigeixi la titulació de periodisme

2304
Per a Manresa, no s'ha reflectit l'exigència del requisit de català «per evitar impugnacions» i que es «dificultin» els processos de selecció donat que encara no està «consumada la recuperació de la llei» que permet recollir com a requisit l'exigència del català.

El director general d'IB3, Andreu Manresa, ha assegurat aquest dijous que «no hi ha cap lloc de feina dissenyat, decidit o fet a mesura» a les convocatòries de personal directiu de l'ens publicades al BOIB dia 8 de març de 2016. Segons Manresa, «això no ha passat, ni passarà», perquè «si repetíssim els errors del passat, jo no seria aquí, ni cap persona del meu equip».

En aquest sentit, el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, va manifestar la necessitat d'exigir tant la titulació com l'experiència en el sector, perquè «una cosa no exclou l’altra» i «si volem uns mitjans públics de qualitat, hem de començar per professionalitzar-los». El sindicat valora la importància de l'experiència laboral, però considera que «cinc anys de feina en qualsevol mitjà no poden substituir la formació».

El català com a requisit

Manresa ha accentuat que «ningú que no parli ni escrigui bé en català serà càrrec de responsabilitat de gestió d'IB3 Ràdio, Televisió o web», atès que «és la nostra llengua vehicular». Per a Manresa, no s'ha reflectit l'exigència del requisit de català «per evitar impugnacions» i que es «dificultin» els processos de selecció donat que encara no està «consumada la recuperació de la llei» que permet recollir com a requisit l'exigència del català. Així, en resposta a la pregunta sobre aquest tema del portaveu adjunt de Podem, Alberto Jarabo, Manresa ha emfatitzat que «ningú que no sigui competent en llengua catalana i que no sigui un bon periodista serà part d'aquest equip».

Ingressos comercials

El director general d'IB3 ha assenyalat que la cadena té una previsió d'ingressos comercials per aquest any d'un milió d'euros, una quantitat que ha considerat com «un clàssic als pressupostos» de l'ens. D'altra banda, Manresa ha assegurat que estan intentant «fer una programació innovadora, que cridi l'atenció i interès tant dels nous públics com dels nous emissors i patrocinadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.