Setmanari d'informació local - 139 anys

'Las que limpian los hoteles' expliquen en un llibre la precarietat laboral del sector hoteler

2380
Les cambreres de pis protagonistes reflecteixen en aquestes pàgines els problemes de salut, d'organització del treball, dels salaris o fins i tot els temors als quals rutinàriament d'enfronten, com també les exigències i reinvindicacions dels drets laborals que els manquen. | CCOO

El llibre Las que limpian los hoteles. Historias ocultas de precariedad laboral s'ha presentat aquest dimarts a Palma en el marc de la campanya de la federació sindical internacional REL-UITA, amb la convocatòria de CCOO i UGT.

Els objectius d'aquesta iniciativa són contribuir a la millora del treball de les cambreres de pis i denunciar la precarietat laboral d'aquesta feina. En aquest context, els sindicats han recordat que l'Acord Laboral d'Hoteleria d'Àmbit Estatal (ALEH) es va aconseguir després de la primera vaga general en aquest sector, el 1992 i han denunciat que l'objectiu de les empreses és «dividir a les cambreres de pisos» per «allunyar-les de la negociació col·lectiva» i «augmentar els beneficis a partir d'una explotació major, fins arribar als hotels virtuals sense plantilla pròpia»

Les empreses no representen la modernitat

En aquest sentit, els sindicats denuncien en un comunicat que «malgrat el bon moment que viu el sector hoteler hi ha una part de les empreses ancorades en els beneficis aquí, ara i de qualsevol manera, practicants d'un capitalisme depredador més propi del passat que de la modernitat que malgrat tot afirmen representar».

Las que limpian los hoteles. Historia ocultas de precariedad laboral

Las que limpian los hoteles representa la denúncia d'un col·lectiu invisible a la industria hotelera, però clau per a la qualitat del servei del turisme. Les cambreres de pis protagonistes reflecteixen a les pàgines d'aquest llibre els problemes de salut, d'organització del treball, dels salaris o fins i tot els temors a què rutinàriament fan front, com també les exigències i reivindicacions dels drets laborals que els manquen.

Ernest Cañada, l'autor, és coordinador d'Alba Sud. El llibre s'ha preparat amb la col·laboració de REL-UITA, CCOO i UGT.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.