Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem també vol la confluència i demana a MÉS «confiança» per aconseguir el quart diputat

3066
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, juntament amb la secretària política, Laura Camargo, i del secretari d’Organització, Alejandro López. | Podem

El diàleg continua obert amb totes les forces. Així ho ha explicat als mitjans el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, juntament amb la secretària política, Laura Camargo, i del secretari d’Organització, Alejandro López; tots tres formen l’equip negociador del partit.

Podem considera que la proposta que ha fet a Mes per Mallorca respon als resultats que s’obtingueren el 20D. A partir d’aquí, ha dit Jarabo, «és necessari assolir un bon resultat a les properes eleccions . La nostra aspiració és arribar als quatre diputats, i des de Mes ens pareix que tenen una expectativa un tant menor». «Intentam convèncer a Mes per Mallorca de què una bona confluència, un bon efecte multiplicador i una bona il·lusió generada entre tots i totes aquesta campanya aconseguiria no només restar tres senadors al PP sinó assolir els quatre diputats i aquest és el nostre objectiu», ha assegurat.

Jarabo ha explicat que Podem continua negociant els propers dies: «hem estat flexibles» i assegura que la proposta és «suficientment atractiva perquè Mes per Mallorca la pugui acceptar». «La nostra potència electoral és la que pot arrossegar votants i a partir d’aquí s’han de sumar altres partits i la campanya podria ser el suficientment important per assolir el quart diputat», ha assegurat.

Jarabo diu que la formació està negociant tots els factors perquè MÉS accepti la proposta de Podem. «MÉS per Mallorca ha de tenir la suficient confiança per pensar que aconseguir el quart diputat és possible i superar al PP és un objectiu comú».

“Aquest dissabte hem rebut la resposta de MÉS després de la seva assemblea de cara a la proposta de Podem. Mira’m amb esperança la possibilitat de continuar una negociació que és imprescindible per millorar la vida de la gent d’aquesta comunitat”, ha dit.

A més, segons Jarabo continuen les negociacions amb MÉS per Menorca on és molt probable que es pugui aconseguir «una confluència al Senat amb un candidat de Més per Menorca; també a Eivissa per assolir una confluència que superi el PP i aconseguir el senador a Eivissa; i també amb Mes per Mallorca». «Esperam que durant els pròxims dies es pugui arribar a un acord», ha assegurat. «Continuam amb il·lusió perquè és imprescindible que aquesta confluència aconsegueixi un acord que suposarà representació de tots els partits, amb una proposta que hem fet il·lusionant, motivadora i generosa», ha explicat.

Per a Podem la confluència és imprescindible per multiplicar les veus de la representació progressista amb una campanya il·lusionant que revertiria les polítiques del PP «perquè ens jugam un país», assegura el secretari general de Podem.

Jarabo ha explicat que no s’ha fixat encara data per a la propera reunió. Podem té l’assemblea telemàtica previsiblement dies 10 i 11. Per tant dia 9 s’hauria de tancar una proposta que després els inscrits i inscrites de Podem votaran.

Pel que fa a les reunions amb Esquerra Unida, ha explicat que a Balears han estat positives «però estam a l’espera també d’un acord amb IU». La voluntat és confluir, ha dit.  

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.