Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB crida a seguir l'exemple dels docents de l'IES Santa Margalida

3558

El sindicat UOB Ensenyament dóna suport a l'Assemblea de Docents de l'IES Santa Margalida en la seva reclamació d'unes ràtios més justes i fan una crida a la resta de centres educatius a seguir el seu exemple, «informant l'opinió pública de la precarietat de mitjans amb què es veuen obligats a treballar, com ja ha fet també el CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles».

En un comunicat, UOB els convida també que els facin arribar les seves reivindicacions, que es comprometen a defensar davant l'Administració.

UOB explica que el problema de l'IES Santa Margalida «no és un cas aïllat, atès que la Conselleria preveu ràtios d'ESO superiors al màxim legal de 30 alumnes a diferents instituts amb l'argument que la xifra davallarà durant la matrícula, però no prèn mesures per evitar aules sobresaturades ni diu què passarà si finalment es matriculen tots els preinscrits».

Asseguren que, a Infantil i Primària, «la Conselleria consent grups amb més de 25 alumnes durant la matrícula ordinària de promoció interna, quan la llei estableix que aquest màxim només es pot ampliar un 10% per necessitats d'escolarització d'alumnes d'incorporació tardana».

Pel que fa a la promesa de limitar a 20 alumnes el 4t d'Infantil, com consta a l'acord marc signat per STEI, CCOO i ANPE, que ja va ser rebutjat pels docents per paupèrrim i migrat, diuen que s'ha demostrat «impossible de complir per manca d'aules, un factor que incomprensiblement la Conselleria no va tenir en compte a l'hora de redactar el document».

En els cas de la FP la Conselleria, assegura UOB, «es nega a reduir ràtios en cas d'alumnes amb necessitats educatives especials, en contra del que estableix la normativa, i permet fins a 60 alumnes a les pràctiques presencials de la FP a distància, que desborden la capacitat de les aules taller».

Davant aquesta prolongació de les retallades per la via dels fets, des d'UOB reclamen «la inversió immediata en Educació del 30% de l'increment pressupostari resultant de l'increment del dèficit permès, tal com es va comprometre el conseller Martí March, i que la Conselleria publiqui el futur mapa d'infraestructures escolars, que ja està elaborat segons va afirmar el director general de Planificació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.