Setmanari d'informació local - 138 anys

El Catàleg d’edificis protegits s’amplia en 208 immobles

4112
Els cinema Rivoli de Palma s'inclou al Catàleg d'edificis protegits | Fotos Antigues de Mallorca i Arxiu UH

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, acompanyat de l'arqueòloga municipal, Magdalena Riera, ha presentat aquest dimarts la revisió, actualització i ampliació del Catàleg d'edificis protegits, «una tasca que no es duia a terme des de fa 18 anys, des de 1998».

Entre els elements a catalogar hi ha el Cafè Líric; el del Club Nàutic del Molinar; les 100 cases de Pere Garau o el cinema Rívoli.

Fases del procediment
La primera fase contempla la selecció de 208 elements a protegir; la segona suposa l'elaboració de les fitxes corresponents i finalment «el catàleg es durà a aprovació inicial», quan «s'obrirà a la participació ciutadana, a través d'un període d'un mes per presentar al·legacions».

Moratòria per evitar la modificació dels edificis
Noguera ha assegurat que «iniciam una feina que no s'ha fet el molts anys. I ho fem amb la voluntat de protegir la identitat, la singularitat i l'essència de la ciutat i els barris davant les noves construccions». En aquest sentit, el tinent de batle ha afegit que la revisió del catàleg va acompanyada d'una moratòria de llicències durant un any «que evitarà que aquests elements i edificacions puguin ser modificats substancialment», sense descartar les obres de manteniment, i ha recordat que la Comissió Tècnica de Centre Històric avala l'àmbit tècnic, professional i científic del document.

Fonts del catàleg
L'el·laboració del document ha tengut en compte un pre catàleg del 2010; les propostes d'ARCA i COAIB, i la feina dels darrers vuit mesos d'un arquitecte que ha revisat els principals nuclis històrics de Palma per seleccionar edificis que mereixen protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.