Setmanari d'informació local - 138 anys

March sol·licita la reunió urgent de la Conferència Sectorial d’Educació

4884
Segons March, el nou decret redueix les possibilitats de formació. | Arxiu

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha enviat aquest dilluns una carta al ministre d'Educació Iñigo Méndez de Vigo per sol·licitar la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d'Educació. El conseller expressa la disconformitat amb el Decret 310/2016 aprovat pel Consell de Ministres el passat divendres en què es regulen les avaluacions finals d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, i recorda al ministre la «preocupació de la majoria de comunitats autònomes a la darrera Conferència Sectorial en relació al procés d'implantació de la LOMQE i la petició conjunta d'obrir un diàleg en el si de la Conferència».

Rebuig a la LOMQE

La Conselleria d'Educació i Universitat ha reiterat el «rebuig a la imposició de la LOMQE i l'oposició total de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a la celebració de les proves de Revàlida d'ESO i Batxillerat».

Per Martí March es tracta de proves que, en el cas de no ser aprovades per l'alumne, «no li permetran tenir el títol ni de Secundària ni de Batxillerat malgrat haver aprovat els quatre cursos de Secundària i els dos de Batxillerat», perquè aprovar les revàlides és requisit imprescindible per disposar dels dos títols d'aquestes etapes.


Redueix les possibilitats de formació

Segons March, el nou decret «condemna als estudiants que no passin l'avaluació final de 4t d'ESO a matricular-se únicament a cicles de Formació Professional Bàsica i als que no superin la revàlida de Batxillerat a no poder accedir a la Universitat ni a ensenyaments artístics superiors». En aquest darrer cas, March denuncia que «la nova normativa tan sols els dóna la possibilitat d'accedir a un cicle de Formació Professional de grau superior».

Reunió amb totes les comunitats

Amb la sol·licitud de Conferència Sectorial es pretén paralitzar «les revàlides imposades i iniciar un debat tranquil entre totes les comunitats autònomes tal com es va comprometre el ministre Iñigo Méndez de Vigo a les darreres Conferències Sectorials».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.