Setmanari d'informació local - 138 anys

El Papa nomena el bisbe Salinas «auxiliar de l'arxidiòcesi de València»

El papa Francesc ha acceptat la renúncia presentada pel bisbe Javier Salines Viñals al govern pastoral de la diòcesi de Mallorca i l'ha nomenat bisbe auxiliar de l'arxidiòcesi de València i titular de Monterano, Forum Clodii (Itàlia), a la regió eclesiàstica de Lazio.

Segons informa la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el Papa ha nomenat el bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull Anglada, administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca.

El fins ara bisbe de Mallorca es defensà a Cope Balears de les informacions que al desembre del 2015 apuntaven al fet que hauria mantingut una suposada 'relació impròpia', termes eclesiàstics, amb una de les col·laboradores al Palau Episcopal. En aquest sentit, assegurà que no tenia «res a ocultar» i estava convençut «d'haver actuat convenientment», encara que reconegué que es podien «haver malinterpretat» els seus actes.

El novembre del 2012, el papa Benet XVI nomenà monsenyor Javier Salines Viñals nou bisbe de Mallorca, en substitució de Jesús Murgui, que fou traslladat a la Diòcesi de la localitat alacantina d'Oriola, després que el bisbe d'Alacant es jubilàs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.