Setmanari d'informació local - 138 anys

Espanya veta la intervenció en català a la Unió Europea del conseller Vicenç Vidal

5482
El conseller Vicenç Vidal, la ministra d'agricultura, alimentació i medi ambient en funcions, Isabel García Tejerina, i l'exministre de medi ambient espanyol (ara eurodiputat) Miguel Arias Cañete.

La Conselleria de Medi Ambient no ha pogut, finalment, prendre la paraula al Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea celebrat aquest dilluns. El conseller Vicenç Vidal volia defensar la postura comuna que havien consensuat les comunitats autònomes sota el lideratge de les Balears ?que aquest segon semestre de l'any té la responsabilitat de coordinar-la i defensar-la.

Amb aquest objectiu, s'havia sol·licitat a la UE fer la intervenció en català, i s'havia rebut una resposta positiva per part d'Europa. 

Però la ministra en funcions espanyola, Isabel García Tejereina, ha decidit consumir tot el temps del qual disposa l'Estat espanyol i no ha fet referència ni a la posidònia ni al medi marí, malgrat que totes les autonomies s'havien posat d'acord per a reivindicar la recuperació dels sistemes marins i considerar aquesta planta com un element de reducció del CO2. 

El conseller Vidal ha lamentat l'oportunitat perduda i que mentre Europa ens havia autoritzat «fins i tot a expressar-nos en català, l'Estat no ens ha deixat ni parlar».

Respostes ambigües

La Conselleria s'havia posat en contacte amb el Ministeri d?Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en dues ocasions, per sol·licitar l'ús de la paraula en la cita d'avui. Les respostes, però, havien estat totalment ambigües.


El 19 de desembre, que tendrà lloc un nou Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea, en aquest cas a Brussel·les, pot ser una nova ocasió per defensar la postura comuna de les autonomies, que seguirà liderant les Illes Balears.

El Centre Balears Europa ha ajudat a coordinar tot l?operatiu amb la Direcció General d?Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus i el seu titular, Sebastià Sansó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.