Setmanari d'informació local - 138 anys

Vicenç Vidal: «Estic molt decebut i molest amb l'actitud del Ministeri»

«Hem perdut una oportunitat d'or i ho hem d'agraïr a una Ministra molt intransigent»

5552

Dilluns passat, el Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal assistí al Consell de Ministres de Medi Ambient de la UE per a liderar la postura comuna de les Comunitats Autònomes liderades per les Balears, ja que en aquest segon trimestre la delegació Balear té l'obligació de coordinar-la i defensar-la. El Conseller, havia rebut prèviament l'autoritzada per a fer la seva intervenció en català. La Ministra d'Agrilcultura, alimentació i Medi Ambient Isabel Garcia Tejerina però, va consumir tot el temps, impedint al Conseller l'ús de la paraula. Avui, a La Vila del Pingüí, el programa d'Ona Mediterrània, Vidal ha detallat el transcurs d'aquest Consell de Ministres tan peculiar.

Prohibicions i oportunitats perdudes

«Dilluns anàvem a defensar la postura de les CCAA davant Europa, discutíem com disminuir les emissions de CO2 i sobre la posidònia. La ministra no ens va deixar intervenir ni defensar la nostra postura. Teníem l'autorització consensuada per fer la nostra intervenció i fer-la en català, no era per tant una cosa improvisada, que la Ministra no va permetre» el Conseller ha afegit que: «Anàvem a tractar qüestions molt importants. És un fet històric que la UE hagi reduït les emissions en un 30%. Hem perdut una oportunitat d'or d'encetar aquest debat a escala europea i ho hem d'agrair a una Ministra molt intransigent. Els consellers creiem que una Ministra en Funcions, ens hauria d'haver deixat intervenir»


Preguntat si havia tengut ocasió de parlar amb la Ministra sobre els fets ocorreguts, Vicenç ha explicat que: «Va ser una cosa bastant freda i desagradable, a través del Secretari d'Estat se'm va comunicar que no podria parlar i els perquès, no els he pogut debatre amb ella» també ha valorat que: «Era una oportunitat per a fer sentir la veu de les Illes Balears, participar en un Consell de Ministres de Medi Ambient no es fa cada dia, estic molt decebut i molest amb l'actitud del Ministeri. He d'agrair el suport rebut per l'ambaixador de la delegació espanyola permanent a Brussel·les que en tot moment va estar al meu costat» Vidal ha subratllat que: «Havíem aconseguit en temes d'aigua, una postura comuna entre totes les Comunitats Autònomes, això és molt complex i hi havíem dedicat moltes hores».

Una de moltes

El Conseller ha valorat negativament les relacions mantingudes fins ara amb el Ministeri així com la seva actitud: «La veritat és que les relacions amb el Ministeri no han estat tan productives com ens agradaria, el fet que estiguin en funcions ha 'relentit' molts temes. La seva actitud des del primer moment va ser molt bel·ligerant» ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.