Setmanari d'informació local - 138 anys

Institucions i formacions polítiques condemnen la violència masclista

6128
Condemna a la violència masclista.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mostrat aquest dimecres la seva «condemna absoluta» davant el nou cas de violència masclista després que un home hagi assassinat a la seva parella a Palma.
La líder de l'Executiu ha recordat que ja són sis les víctimes per casos de violència de gènere a les Illes Balears enguany i ha considerat que és una situació «absolutament desgraciada i condemnable».

Segons ha destacat, és «fonamental» que l'administració i els ciutadans treballin junts «per eradicar aquesta xacra social que es dóna en unes societats que ens diem civilitzades i el 50% de la població que són dones està sempre en la sospita d'aquesta violència».

En aquesta línia, ha opinat que aquest és un dels problemes més greus que té la comunitat com a societat i, per això, el Govern està treballant en el Pacte contra la violència masclista, que va ser aprovat divendres passat pel Consell de Govern. «Cal treballar molt més», ha conclòs la presidenta després de mostrar el seu «suport absolut» als familiars, amics i coneguts de la víctima.


L'Ajuntament de Palma també han condemnat l'assassinat de la dona de 56 anys. Des de Cort han lamentat profundament aquest assassinat i ha manifestat el seu condol als familiars i l'entorn més proper de la víctima. L'Ajuntament de Palma ha aprofitat per manifestar el seu «ferm compromís» per construir una ciutat lliure de violències masclistes.
Així mateix, des de Cort han convocat un minut de silenci aquest dijous davant l'Ajuntament de Palma a les 12:00 hores.

Per la seva banda, MÉS per Mallorca ha manifestat el seu «malestar» així com el «contundent rebuig» vers el nou cas de violència masclista. En aquest sentit, la formació ecosobiranista ha expressat el seu condol als familiars i ha reiterat el seu compromís en la lluita en contra d'aquesta xacra que «ens afecta a tots i a totes» i de la qual «els assassinats no són més que la punta de l'iceberg».

Alhora també han animat a tota la societat i a totes les persones a afegir-se a la campanya 'Reacciona' que coordina l'IB-Dona que té com a objectiu fer un front comú de tota la societat per «eradicar aquest degoteig de morts de dones, un feminicidi, contra el qual tots i totes hem de dir #NiUnaMenys».

Des del PSIB-PSOE també han volgut «condemnar profundament» l'assassinat per violència masclista i han emès el seu condol a la família i amics de la víctima. Asseguren que aquest fet confirma la necessitat, més que mai, de reaccionar contra aquesta xacra i consolidar «el gran pacte contra les violències masclistes entre institucions, partits polítics, entitats i societat». I han manifestat que el Pla de Mesures contra les violències masclistes 2017-2020 aprovat pel Consell de Govern «és una bona passa».

La CUP Palma, per la seva banda, ha condemnat «fermament» i ha manifestat la seva «total repulsa» així com el seu «màxim afecte i solidaritat cap a la família i amistats de la víctima».
Des de la CUP de Palma han denunciat que les violències masclistes són un problema «estructural d'origen sociocultural». «Els assassinats i la violència física suposen la màxima expressió de la violència masclista envers les dones», però han alertat que «no és més que la punta d'un iceberg d'una piràmide de diferents formes d'opressió». Referent a la resposta de les administracions, han assegurat que «continua sent absolutament insuficient».

Finalment, des de l'Àrea de la Dóna d'EUIB també han mostrat el condol als familiars i el rebuig davant els fets d'aquest dimecres i han exigit més mitjans per part del Govern «per lluitar contra aquesta xacra que ens aniquila davant el més absolut silenci institucional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.