Setmanari d'informació local - 138 anys

Font (El Pi): «Balears ha de deixar de ser el darrer mot del credo en finançament»

7270
El Pi també ha exposat la necessitat de negociar un nou REB. | Arxiu

Després de la reunió mantinguda aquest divendres en el Consolat entre el Govern i els portaveus dels diferents grups parlamentaris per preparar la Conferència de Presidents prevista pel proper dimarts, el líder de Proposta per les Illes (El Pi), Jaume Font, ha destacat la importància de «tenir una sola veu a Madrid pel que fa als dos projectes essencials a curt i mig termini com són les inversions de l’estat pel 2017 a Balears i la reforma de l’actual sistema de finançament».

Si l’estratègia ha de ser Balears, el Pi considera que té un especial relleu la influència de PP, PSOE, C’s i Podemos Balears a Madrid. Jaume Font ha recordat una glosa de Maria del Mar Bonet: 

Si tu sons i jo call
vol dir que ens entenem 
i tot el camí que feim
serà per tirar endavant

«Per tirar endavant què? Deixar de ser el darrer mot del credo en finançament a l’Estat», ha dit Font qui ha recordat que l’estratègia passa, a curt termini, pels pressuposts de 2017 «on es veurà la capacitat d’influències que tenen els partits estatals amb sucursal a Balears», i  a mig termini, per treballar en nou sistema de finançament.

Negociar un nou REB

Sobre la taula, durant la reunió el Pi també ha exposat la necessitat de negociar un nou REB, que es faci efectiu el conveni de carreteres o que es fomenti el transport marítim, entre d’altres. El portaveu d’el Pi ha posat en valor que, en aquesta ocasió, el Govern Balear anirà a la Conferència de Presidents amb el suport de «70 entitats socials que han dit prou i fan costat a l’Executiu». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.