Setmanari d'informació local - 139 anys

Alcover: «El PP intenta enfangar presentant a la diputada Riera per presidir el Parlament»

7974

El Grup Parlamentari del PSIB ha anunciat el seu vot favorable a la candidatura del diputat Baltasar Picornell per presidir el Parlament de les Illes Balears. Així ho ha anunciat el portaveu socialista, Andreu Alcover, qui ha assegurat que aquest dimarts «retornam la normalitat a la cambra, esperant que la notícia torni a ser el debat polític i li desitjam al nou president tota la sort del món».

Alcover ha criticat les actuacions del Partit Popular que segueix «intentant enfangar presentant a la diputada Núria Riera per presidir el Parlament». En aquest sentit, des del PSIB consideren que Riera «no s'hauria de prestar a determinats espectacles que només evidencien la solitud del PP, ja que només comptarà amb els seus propis vots per a la seva candidata».

A més, ha destacat que el PSIB està centrat en fer feina per les Balears amb l'exemple del «període mitjà de pagament a proveïdors, únic criteri econòmic que havia empitjorat una mica i que s'ha millorat a mínims històrics de 32 dies de demora». Un fet que, segons Alcover, «desmunta el mantra del PP que la dreta gestiona millor els recursos públics ja que els números demostren el contrari: tots els indicadors econòmics del PP s'han millorat aquesta legislatura i a més, retornant drets i serveis públics».

INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

El PSIB també votarà a favor de la presa en consideració de la modificació de la llei que regula la Iniciativa Legislativa Popular. Tal com ha explicat la diputada Maria José Camps, l'actual legislació és del 91 i cal actualitzar-la perquè ara el sostre perquè la ciutadania pugui presentar les seves propostes legislatives està en 10.000 signatures, requisit que dificulta i limita el seu exercici.

De fet, des del 91 «s'han presentat 10 ILP, de les quals només s'han tramitat tres», ha argumentat Camps. Per això, la proposta de MÉS per Menorca, inclosa en els 'Acords Pel Canvi', pretén passar de 10.000 a 5.000 signatures per poder presentar aquesta Iniciativa Legislativa Popular i garantir que «es tramitarà en un màxim de tres mesos i no decau entre períodes o quan finalitza una legislatura».

Segons Camps, aquesta és «una bona oportunitat per acostar el Parlament a la ciutadania i a les seves necessitats, per tenir més participació i més democràcia i per ajudar a millorar entre tots i totes aquestes Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.