Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP, Cs i el Círculo Balear demanen explicacions per la xerrada de Valtonyc sobre la llibertat d'expressió

9104

La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Margalida Prohens, ha anunciat aquest dimarts que demanaran a la Conselleria d'Educació que obri un expedient d'investigació per la xerrada sobre llibertat d'expressió que va oferir el raper Valtonyc a l'IES Santa Margalida, a Mallorca.

Als passadissos del Parlament, Prohens ha criticat la «classe magistral» que va oferir Valtonyc en un institut d'educació secundària de les Balears, on va fer «adoctrinament» a menors «parlant de temes anticonstitucionals o de si és necessària o no la monarquia».

«Ens sembla lamentable que una persona que ha estat recentment condemnada per enaltiment del terrorisme, per amenaces i per riure de les víctimes del terrorisme, aneu a fer adoctrinament a un institut de les Illes», ha recalcat la portaveu del PP.

Per la seva banda, la diputada de Ciudadanos a les Balears Olga Ballester ha anunciat que demanaran responsabilitats al conseller d'Educació, Martí March, per la xerrada i ha dit també que «esperen que l'Oficina del Defensor del Menor prengui cartes en un assumpte» que consideren «molt greu».

«Ens sembla molt greu i ens preguntem quin tipus de joventut vol formar aquest Institut que ha convidat a aquest personatge", ha insistit la diputada, que ha opinat que «els docents han de formar els joves en el respecte i en l'argument per debatre amb persones que pensen diferent».

La Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB) també ha enviat un comunicat on demanen la intervenció de la Fiscalia de Menors i explicacions al conseller d'Educació i Universitat, Martí March.

El president de la FNCB Jorge Campos, qui va denunciar el raper Valtonyc, creu «repugnant i d'una gran baixesa moral que l'equip directiu de l'IES Santa Margalida hagi convidat a un condemnat per lloar a la banda terrorista ETA, humiliar les víctimes del terrorisme, o animar a l'assassinat de persones per les seves idees, a donar lliçons de moral a nens de 12 i 15 anys».

«Aquest és el nivell d'adoctrinament a què sotmeten als nens gran part dels docents catalanistes, i aquests són els seus referents morals. Són coneixedors dels pares que un delinqüent dóna xerrades als seus fills?», ha afegit Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.