Setmanari d'informació local - 138 anys

El turisme, tendència a escala mundial en 2017

9450
A House Catalonia disposen de les millors Cases Rústiques de Pedra. | Unancor

Fer turisme, visitar nous llocs, viure experiències i recórrer el món s'han convertit en activitats de moda en els darrers temps. Les facilitats que es poden trobar ara mateix a l'hora de viatjar, permetent fer-ho per molt poc i de forma molt senzilla, han possibilitat que cada vegada més gent es decideixi a sortir de les seves cases a la recerca de nous horitzons que descobrir. Impulsat per les noves tecnologies i companyies com les aerolínies de baix cost, el turisme mai s'havia vist amb tan bons ulls.
Gràcies a les xarxes socials la cultura que s'ha anat construint entorn dels viatges és enorme, compartint i sent més conscients de les possibilitats que hi ha en el nostre entorn i també les que no estan tan prop de nosaltres. Si ens agrada viatjar, a més, l'avantatge més gran és que sempre hi haurà llocs nous per visitar i llocs diferents per a descobrir, per la qual cosa, si és aquest el nostre hobby, mai ens faltaran coses a fer i l'avorriment no estarà present en les nostres ments.
Tant si viatgem per afició com si ens interessa convertir del turisme en una manera de guanyar-nos la vida, les opcions són infinites. No obstant això, amb un panorama tan ampli de possibilitats mai està de més comptar amb alguns consells que potser ens són d'utilitat en algun moment del futur.


Viatja barat i estalvia diners per més tard
Un mitjà de transport és essencial en tot viatge que comencem, sent generalment un tràmit pel qual cal passar fins a arribar al lloc desitjat. És per això que no hauríem de deixar-nos una important quantitat de doblers en aquest apartat, perquè segurament tinguem moments durant el viatge en el qual aquesta quantitat extra ens vindrà molt bé per cobrir algunes despeses. Hi ha una fórmula màgica per viatjar barat? La resposta òbvia és que, evidentment, no. Però el que sí que existeix actualment són alguns trucs per fer que el preu no sigui excessiu.
Un d'ells i el que més hem de tenir en compte abans de comprar els bitllets per a un mitjà de transport és que avui dia existeixen pàgines web la principal funció de les quals és obtenir els mateixos de la forma més econòmica possible, comparant resultats i oferint els millors. És el cas de Trenes.com, una plataforma mitjançant la qual podrem obtenir els nostres bitllets de tren i AVE al millor preu possible. El tren és una de les millors maneres de moure's pel territori nacional de forma ràpida i còmoda, cosa que, al costat de la gran quantitat de destinacions que cobreix, ho converteixen en un gran candidat per a la nostra propera aventura.


Viatges per tornar… o et quedes?
El turisme vacacional és un dels més importants als territoris amb costa i bon temps com el nostre. Especialment en els mesos més calorosos, es conforma una enorme font d'ingressos per als negocis de les localitats que compten amb les característiques de sol i platja cercades per molts dels turistes que volen relaxar-se i passar-ho ben tots i cadascun dels dies de l'estada en aquests llocs.
Les illes són un clar referent a tenir en compte en aquest sector, sent una de les principals destinacions escollides per gaudir de banys de sol i llargs passejos arran de mar. Això ha fet que el lloguer vacacional a Menorca i de la resta d'illes de l'arxipèlag balear sigui molt cercat per cada vegada més persones. El lloguer de viles a Menorca tant per particulars com per empreses ja s'ha convertit en tot un fenomen que dóna com a resultat un major ventall de possibilitats per als turistes que visiten l'illa.
Malgrat que el millor de viatjar és conèixer nous llocs de forma constant, hi ha espais que enamoren tant que desitgem quedar-nos el major temps que sigui possible, fins i tot arribant a voler tenir una casa allà per poder gaudir-ho sovint. És el cas de les típiques Masies catalanes, un referent del territori i que es posicionen actualment entre les opcions millor valorades per gaudir d'una vida de qualitat en entorns immillorables. Si això és el que estem buscant, en pàgines com House Catalonia disposen de les millors Cases Rústiques de Pedra a la venda per convertir-les en la nostra llar o proper negoci. El turisme rural està molt en voga i potser ens interessi realitzar una inversió d'aquest tipus per dedicar-nos a aquest camp a través d'alguna cosa tan atractiu com una masia.


El turisme com a forma de vida
Si de veritat ens agrada i apassiona tot el que envolta al món del turisme, potser ens interessi dedicar-nos a això de forma professional. Com hem comentat abans, tot el relacionat amb aquest sector té molta rellevància, així que potser sigui una bona forma de fer doblers amb una cosa que ens interessi i ens ompli. Les opcions per a això són moltes, molt variades i dependran de quins siguin els nostres interessos principals, però totes elles necessiten una formació i coneixements previs perquè puguem desenvolupar-les de la manera més satisfactòria possible.
El camp de l'Hostaleria és molt bast i hi ha tantes possibilitats com necessitem per desenvolupar la nostra activitat laboral com, per exemple, sent Agent de viatges. Aquesta és una de les posicions més atractives i més demandades, ja que es requereix una capacitat d'organització i creativitat molt elevades perquè els viatges siguin inoblidables. Així que, per què no realitzar uns Cursos de turisme per aprendre tot el que necessitem saber per ser uns experts en la matèria? Si l'oferta quant a llocs de treball per al món del turisme és gran, no ho és menys la dels cursos i tot tipus de formació relativa a aquest àmbit. El nostre treball somiat podria estar més prop de nosaltres i ser més realitzable del que creiem, només hem de saber on cercar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.