Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

La Fundació Gabriel Alomar celebra una jornada d'estudis històrics sobre el moviment obrer a Mallorca

10454

Cartell de la jornada d'estudis històrics sobre el moviment obrer a Mallorca.

PSIB

La Fundació Garbiel Alomar, nascuda al 2002 com un espai de reflexió i debat per als ‘socialistes’ de Balears, ha organitzat la 'Jornada d'estudis històrics del moviment obrer a Mallorca: moviment obrer i socialisme', amb la que es pretén aprofundir en els orígens històrics del socialisme a l'illa.

Cosme Bonet, secretari de Política Autonòmica del PSIB-PSOE, presentarà el cicle de ponències que es celebraran els propers 23 de maig i 1 de juny a càrrec dels historiadors Manel Santana, Arnau Company, David Ginard i Manel Suàrez.

La seu de l'Obra Cultural Sa Nostra (c/ Concepció, 12) de Palma acollirà les jornades que s'obriran, el 23 de maig, amb les ponències de Manel Santana sobre «Moviment obrer i socialisme a la Mallorca de principis del segleXX» i d'Arnau Company amb el títol «La Federació Socialista Balear durant la II República».

Exili i clandestinitat

Així, el dia 1 de juny i també a les 17:00h, tindran lloc les intervencions de David Ginard per parlar sobre «Els socialistes balears: exili i clandestinitat sota el franquisme» i de Manel Suàrez, que impartirà la ponència «La repressió del socialisme mallorquí».

Amb aquesta jornada d'estudis històrics, la federació socialista «pretenen revisar la seva història i donar-la a conèixer per tenir una completa consciència del passat del PSIB-PSOE i, així, poder continuar dissenyant el futur de Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.