Setmanari d'informació local - 138 anys

Abril: «El jutge Velasco ens dóna la raó sobre la possibilitat d’il·legalitzar partits corruptes»

11118

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, considera que les declaracions del jutge Eloy Velasco en una conferència a Palma aquest dijous donen la raó al seu partit «sobre la possibilitat d'il·legalitzar partits corruptes». Abril ha afirmat que Velasco corrobora les tesis de MÉS «en el sentit que el PP no pot seguir ancorat en el discurs que la corrupció és cosa de persones».

En la conferència, el magistrat de l'Audiència Nacional va destacar que la modificació del Codi Penal del 2012 va introduir el concepte de responsabilitat penal de les persones jurídiques. Abril ha incidit que això confirmaria les seves declaracions en el Parlament sobre que «la Llei permet dissoldre partits i empreses pels seus delictes». El portaveu 
ecosoberanista ha afegit que la llei permet fins i tot «suspendre d'activitat partits polítics si es constata una actuació delictiva i reiterada dels seus membres».

«És normal que el PP estigui nerviós i vulgui obstaculitzar que la Comissió d’
investigació creada al Congrés dels Diputats funcioni, perquè s’hi juguen molt», ha declarat Abril. Per al diputat, els casos de les Balears, com els del País Valencià o Madrid, «no són casos aïllats». «Esper que Prohens no se senti ara amenaçada pel jutge», ha afirmat el diputat de MÉS, en referència a la portaveu del PP, Margalida Prohens.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.