Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern sanciona tres restaurants i locals d’oci i un hotel a la Platja de Palma

11182

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme ha imposat sancions a tres restaurants i locals d'oci i a un hotel situat a la Platja de Palma pel valor de 43.000 euros després d'una sèrie d'inspeccions a l'oferta turística de la zona. Segons ha explicat el Govern, en el cas dels locals d'oci s'han imposat sancions d'entre 3.000 i 12.000 euros en el marc d'una campanya contra el turisme incívic.

Quant a l'hotel de la Platja de Palma, els inspectors han detectat una infracció greu per sobreocupació,
fet pel qual se’ls imposarà una multa de 20.000 euros. En vista de les incidències del cap de setmana passat, el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha tornat a exigir una major implicació per part del sector.

«No volem aquest tipus de turisme, no volem visitants amb un comportament tan incívic. L'enfocament per eradicar aquest tipus de turisme ha de ser transversal», ha dit el conseller, recordant que encara queda una petita part del sector que segueix atraient aquesta clientela. Així mateix, Barceló ha assenyalat que «la majoria» dels establiments comparteix l'aposta del Govern per un turisme de més qualitat, si ben «encara hi ha empresaris que venen alcohol a un preu massa barat i estimulen un tipus de turisme que no és el que ens interessa».

Barceló demana més policies en les zones conflictives

Per això, el conseller ha tornat a demanar una major seguretat a les zones conflictives. «El consum d'alcohol en espais públics està prohibit mitjançant les ordenances públiques d'aquestes zones però falten policies locals per poder vigilar sobre el seu compliment», ha remarcat. Igualment, ha recordat l'exigència a la delegació de Govern de reforçar el número d'agents de Policia Nacional durant l'estiu. «Necessitam més efectius per poder cobrir les vacances dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol. Sinó, no podem garantir la seguretat a les zones turístiques de les nostres illes», ha dit Barceló.


«És una qüestió que se'ns planteja cada any, i a pesar que sigui de vital importància per a
l nostre territori, estam en plena temporada i encara desconeixem el nombre concret d'efectius que vendran i en quin moment arribaran», ha afegit. El vicepresident ha anunciat una reunió amb totes les administracions implicades per avaluar més mesures i procediments més estrictes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.