Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern i el Consell de Menorca presenten els projectes finançats per l'impost del turisme

11515

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, han presentat aquest dijous les inversions en rehabilitació del patrimoni històric que es duen a terme a Menorca a través de la recaptació de l'Impost del Turisme Sostenible.

Els projectes aprovats en la primera convocatòria del Pla Anual de l'Impost del Turisme Sostenible permetran la reparació i recuperació del traçat de l'històric Camí de Cavalls, així com la restauració i consolidació de tres monuments: la Torre de Rambla (Maó) i la Torre de Sanitja (Es Mercadal), dues torres de defensa britàniques, i part dels murs del castell de Santa Àgueda, una fortalesa islàmica medieval.

Barceló ha declarat que «un dels eixos importants de la llei de creació de l'Impost del Turisme Sostenible és el de rehabilitació i recuperació de patrimoni històric i cultural. Aquesta línia la va iniciar el Consell de Menorca l'any passat, i aquest any el Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible t
endrà aquest eix com una de les seves prioritats importants a totes les illes».

Salord valora l’impost per compensar la petjada ecològica

Per la seva banda, Maite Salord ha remarcat que «l'Impost de Turisme Sostenible té una doble funció, d'una banda, compensar la petjada ecològica que l'activitat turística pot tenir a les illes i, de l'altra, també afavorir un model de turisme sostenible enfocat al medi ambient, a la cultura i a la naturalesa». Salord ha afegit que «els projectes de patrimoni ja estan en tramitació, i molt aviat començaran a fer-se realitat» i respecte al del Camí de Cavalls ha explicat que ja s'està treballant la proposta d'execució dels treballs, que consistiran en «la rehabilitació dels empedrats deteriorats, fer alguns nous, i plantejar canvis de traçat en determinats punts perquè l'erosió del camí sigui mínima».


Barceló ha destacat així mateix que «el projecte de rehabilitació del Camí de Cavalls encaixa perfectament en la línia d'impulsar un turisme sostenible, ja que es tracta d'un exemple de turisme actiu, i de recuperació un element emblemàtic a l'illa de Menorca». El projecte està valorat en 260.695,99 euros.

La rehabilitació de la torre de defensa de Sanitja as Mercadal comptarà amb un pressupost de 250.116,41 euros, mentre que la de la Torre de Rambla costarà 177.054,56 euros i la millora de la muralla del castell de Santa Àgueda t
endrà un pressupost total de 118.089,59 euros. A més dels projectes presentats pel Consell de Menorca, el Govern executa les obres de l'Antic Convent de Sant Diego d'Alaior (també conegut com a Pati de Sa Lluna) amb un pressupost de 884.693,28 euros.

El vicepresident del Govern ha explicat que «la idea és acabar
enguany les obres amb els fons que tenim per aquest any i l'any que ve també dur a terme conjuntament amb el Consell de Menorca la dotació d'equipament i mobiliari per a la seva obertura per als usos culturals i socials que s'estan determinant conjuntament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.