Setmanari d'informació local - 138 anys

Les inversions de l’impost turístic reconeixeran la capitalitat de Palma

11735

El batle de Palma, Antoni Noguera, i el vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, han mantengut aquest dijous una reunió catalogada «d'important», per part de Noguera i en la que s'han tractat «temes d'interès general per a la ciutat». En referència a la Llei Turística, Barceló ha afirmat que «coincidim amb els objectius i hem recollit les reivindicacions de l'Ajuntament» i que la llei «dóna eines perquè Palma pugui desenvolupar el seu model pel que fa al lloguer turístic».

Noguera ha destacat que «s'ha de prioritzar l'accés a l'habitatge, actuar contra l'especulació i els grans tenidors i fixar un límit de 60 dies per llogar l'habitatge propi, allà on la zonificació ho permeti». El batle també ha dit que «hem de saber quants turistes tenim i rebutjam tota activitat econòmica que sustenta el turisme de borratxera, que és la que dóna una imatge negativa, tot i que es tracta d'una minoria». Noguera ha fet públic el seu total suport a iniciatives com la de Palma Beach. «Apostam per un turisme de qualitat i sostenible i que el turista s'endugui una bona impressió de Palma», ha afirmat.

Barceló també ha destacat que «compartim la lluita contra el turisme incívic, ho he fet saber a tot el sector» i s'ha refermat en l'aposta per la qualitat. Pel que fa a l'impost turístic, Barceló ha anunciat que es modificarà la seva orientació i que Palma tendrà reconeixement de capitalitat a l'hora de presentar projectes.

Batle i conseller també han tractat l'aposta per la innovació. Noguera ha recordat que «tenim un projecte estratègic a Palma a la barriada de Nou Llevant pensant en la diversificació de l'economia més enllà del monocultiu turístic». El batle també ha afirmat que «és un projecte urbanístic i de mobilitat per combatre la dispersió actual que es pateix entre el lloc on vivim i allà on treballam».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.