Setmanari d'informació local - 138 anys

Una operació policial contra la venda de productes il·legals inspecciona 30 locals

12563

La Policia Local de Palma i la Guàrdia Civil espanyola en la denominada Operació 'Marmadis', han duit a terme una operació conjunta orientada a la detecció i actuació en locals comercials dedicats a la venda de productes il·legals, «incidint de manera directa en la defensa dels drets dels consumidors i la protecció del ciutadà». Així la passada setmana es duien a terme una sèrie de registres a comerços i magatzems situats a les zones de Palma, l'Arenal, Llucmajor i Cala Major, a la que participaren agents d'ambdós cossos.

Com a resultat entre el dia 2 i 3 d'agost s'inspeccionaren 30 locals comercials on es detectaren un total de 83 infraccions administratives, confiscant 5.745 productes que poguessin vulnerar els drets de propietat industrial, així com 49 armes (Laves de pugilat i armes d'arisoft). Amb motiu d'aquests fets, i una vegada analitzats els diferents productes intervinguts, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma estimen que es deriven responsabilitats penals a més de 25 persones.

La importància d'aquesta Operació, expliquen, no només deriva de la desarticulació de nombrosos punts de venda, sinó també de la localització d'un magatzem dedicat a la falsificació i distribució de complements, com a bosses i carteres, els quals acabaven entre persones dedicades a la venda ambulant a Palma. La Guàrdia Civil espanyola i la Policia Local de Palma persegueixen aquest tipus d'activitats, incidint a la xarxa de falsificació, distribució i venda, mitjançant locals comercials que redunden directament la venda ambulant, que té en bona part dels destinataris els turistes, nacionals i estrangers.

Les activitats objecte de prevenció i repressió actuen en detriment de l'economia regular i del sector del comerç, generant un perjudici econòmic sobre el comerç al detall i sobre els interessos dels consumidors, en adquirir productes que en la majoria dels casos no compleixen els requisits mínims, o fins i tot es troben en xarxa d'alerta de consum Europea, redundant tot això en la millora de la qualitat i la sostenibilitat de l'ocupació en el sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.