Setmanari d'informació local - 138 anys

Company i Antona fan front comú contra la «turismofòbia»

13235
Asier Antona i Biel Company durant la reunió mantinguda aquest dissabte. | PP

El president del Partit Popular de les Illes Balears, Biel Company, i el del PP de les Illes Canàries, Asier Antona, han reiterat aquest dissabte el seu «compromís ferm en la defensa del sector turístic davant els atacs i actituds turismofóbics d'alguns».

Els dos dirigents han acordat iniciar un diàleg fluid i periòdic entre les dues formacions a partir d'ara per afrontar aspectes que afecten per igual als dos territoris insulars de l'Estat, així com a «establir sinergies i ponts de col·laboració a l'hora d'enfrontar problemàtiques que afecten als arxipèlags per igual».

Els dos dirigents han aprofitat la Interparlamentària del Partit a nivell estatl que se celebra a València per mantenir una primera presa de contacte de la qual ha sortit el compromís de realitzar cimeres bilaterals a partir d'ara per abordar temes comuns a tots dos territoris.

Contra la turismofòbia

Sens dubte, el turisme és un d'aquests assumptes capitals en les dues comunitats. Per això, segons el PP, «davant els brots de turismofòbia que s'han produït aquest estiu, els dos dirigents han ratificat el seu compromís amb el sector turístic i han declarat el seu ferm compromís amb una sector que suposa el principal actiu econòmic de tots dos territoris». «Tots dos han coincidit a atribuir la demonització de la indústria turística a ‘els prejudicis de determinades ideologies, que no dubten a atacar tot allò que signifiqui prosperitat’».

L'amenaça del terrorisme yihadista i la seva possible afectació sobre el turisme ha estat un altre dels temes que s'ha abordat en aquesta primera presa de contacte i sobre els quals s'aprofundirà en posteriors reunions.

Forces de seguretat

En aquest sentit, els dos dirigents han destacat la feina que realitzen els cossos i forces de seguretat de l'Estat per garantir que tant les Balears com les Canàries siguin destinacions turístiques segures, tot i que han admès que cal un combat del terrorisme a escala global.

Finalment, Company i Antona també s'han emplaçat per «establir sinergies entre els territoris insulars en aspectes com la desregulació del transport, normativa en matèria urbanística, diversificació econòmica o foment d'iniciatives empresarials i inversions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.