Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB culpa el PP del rècord de barracons a les Balears

13407

Unió Obrera Balear, sectorial d'ensenyament, denuncia que la portaveu d'Educació del PP, Núria Riera, «té una barra que se la trepitja» quan critica la Conselleria per l'augment de barracons a les escoles i es queixa per la baixa inversió en Educació. Des de la UOB consideren que el principal culpable de la situació és el PP, «que des del Govern espanyol i amb la col·laboració de José Ramón Bauzà, amb la sra. Riera de consellera d'Educació, va permetre que s'arribàs a la xifra de 92 barracons a la legislatura anterior».

UOB explica que si bé és cert en aquesta legislatura s'hi han afegit 30 barracons més, «cal no oblidar que el sistema de finançament condemna les Balears a la infradotació i que l'any 2018, per exemple, el ministre Montoro llevarà a les Balears 927 milions d'euros per donar-los a altres autonomies, entre aquestes Extremadura que no té cap barracó ni un. Si la Sra. Riera es demana on són els mil milions d'euros que fan falta per Educació ja sap on els ha d'anar a cercar».

No obstant això, des de la Unió Obrera Balear rebutgen la resposta del conseller Martí March a qui acusen de defensar els barracons amb l'argument que tenen «aire condicionat i estan en bones condicions» en lloc de denunciar els perjudicis del sistema de finançament i l'espoli fiscal.

«Des d'UOB compartim la reclamació de l'Assemblea de Docents, el Consell Escolar de les Illes Balears, FAPA i Illes per un Pacte i exigim un mínim de mil milions per a Educació. Si el Govern actual té problemes de finançament degut a l'espoli de Madrid, la seva obligació és denunciar-ho i promoure una gran resposta col·lectiva contra aquesta injustícia», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.