Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears s'adhereixen a les polítiques de l'Acord de París contra el canvi climàtic

13613

El Govern ha aprovat aquest divendres adherir-se als objectius i les línies d'actuació de lluita contra el canvi climàtic previstos en l'Acord de París de l'any 2015 i, per tant, fomentarà polítiques per aconseguir les zero emissions de gasos d'efecte hivernacle l'any 2050. Així mateix, impulsarà la cooperació amb les regions mediterrànies i europees en la lluita contra el canvi climàtic, segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa.

Costa ha recordat que les Balears, com a illes del mediterrani, són «especialment vulnerables» al canvi climàtic, a més de ser el territori amb «major dependència energètica exterior i menor implantació de generació renovable». L'Acord de París va ser ratificat pel conjunt de la Unió Europea el 4 d'octubre de 2016 i per a Espanya el 12 de gener del 2017, però una part del potencial de reducció d'emissions i d'adaptació al canvi climàtic és de competència autonòmica o insular (quant a competències ambientals, ordenació de territori, mobilitat o gestió de residus, per exemple).

A més, Costa ha recordat que els acords de governabilitat del Pacte incloïen el compromís d'un nou model energètic que aposti per les energies renovables i l'eficiència energètica. En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que el Govern ha desenvolupat un procés de participació per definir l'estratègia contra el canvi climàtic que es traduirà en una llei per fer front a les causes i efectes d'aquest fenomen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.