Setmanari d'informació local - 138 anys

L'anunci de Netflix que crea polèmica a les xarxes socials

13679

L'anunci que Netflix ha col·locat a Sant Sebastià per promocionar la pel·lícula 'Fe d'etarres', la nova comèdia de Borja Cobeaga, ha causat polèmica a les xarxes socials, on algunes persones n?han demanat el boicot. En el cartell apareix el missatge: «Jo soooy españooool, españoool, españoooool». Les últimes paraules apareixen ratllades amb una línia vermella, just damunt del títol de la pel·lícula i la data d'estrena, que serà el proper 12 d'octubre.

El film, protagonitzat per Javier Cámara, Julián López, Gorka Otxoa, Ramón Barea, Mirin Ibarguren i Tina Sáinz, competirà en la secció Velòdrom de la LXV edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, que arrenca el proper divendres 22 de setembre.

El president de Veus contra el Terrorisme, José Alcaraz Martos, ha criticat aquest anunci en el seu perfil de Twitter: «Segur que si ETA hagués assassinat famílies dels directius de Netflix no produirien una paròdia dels seus assassins. Una altra burla». Així mateix, el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Alfonso Sánchez, ha assenyalat en declaracions que es tracta d'un «assumpte delicat» i considera que «hi ha moltes coses sobre les quals fer bromes abans que ETA».

«No creiem que sigui un tema per frivolitzar, perquè encara hi ha moltes ferides obertes i moltes famílies trencades. L'anunci ens sembla de molt mal gust i, a més, l?han col·locat en un lloc on a 300 metres ETA va assassinar 5 persones», ha lamentat.

Humor: «Acció valenta i madura»

Per la seva banda, el director de la pel·lícula, Borja Cobeaga, ha defensat en declaracions que li resulta «estrany» la revolada que ha causat l'anunci perquè «la pel·lícula no s'ha estrenat i ningú no l'ha vist», i assegura que el tràiler no creu que pugui ferir sensibilitats.

«Només veig dues diferències importants entre ?Vaya semanita' i 'Fe d'etarres': que en 2003 ETA seguia en actiu i que no existia Twitter», ha assenyalat a la xarxa social. En aquest sentit, el director ha indicat que en aquell moment aquest programa no va causar polèmica ni les víctimes se sentiren ofeses, sinó que se?l va lloar per haver ajudat a «llevar ferro a una situació terrible» que vivien els ciutadans. Ara, presentarà a Sant Sebastià la versió cinematogràfica d'aquella fórmula, segons ha indicat.

«?Vaya semanita' ha fet més per la fi de la violència que totes les protestes i trucades al boicot d'ara. Estem tirant pedres a la teulada equivocada», ha assenyalat Cobeaga, qui defensa l'humor com a «arma intel·ligent contra el fanatisme i la violència».

«Una de les grans victòries que pot haver-hi sobre el terrorisme és reduir-lo a un acudit», ha afirmat Cobeaga, qui defensa que l'humor no és sinònim de «trivialitzar», sinó una acció «valenta, madura i intel·ligent». En aquesta línia, destaca el moment «meravellós» quan tota Espanya va riure del yihadista Abdullah Ahram Pérez, conegut com a «fill de la Tomasa», autor de la primera amenaça de l'Estat Islàmic en castellà.

Algunes reaccions:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.