Setmanari d'informació local - 138 anys

'Ciutat per a qui l'habita' anima a concentrar-se davant les portes del Foro Vacacional

13683
Facebook

'Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la visita' anima a concentrar-se davant les portes del Foro Vacacional. La plataforma també ha convidat els col·lectius adherits a la manifestació #FinsAquíHemArribat a participar. La concentració tendrà lloc el dimecres 20 de setembre a les 16.00 h, a les portes de l'Auditori d'Alcúdia. A més, sol·liciten que el Govern i el Consell no assisteixin a actes on es recomana «botar-se la llei».

«En un podcast publicat recentment a la seva pàgina web, tres membres del Foro Vacacional, entre ells Juan Estarellas (expresident d'APTUR Balears) expliquen obertament com llogar un pis o apartament de forma il·legal a les Illes i les possibles maneres d'evitar els requisits que estableix la nova Llei Turística», segons explica 'Ciutat per a qui l'habita'.

Des del moviment volen recordar els participants del Foro Vacacional que no totes vivim del turisme i que com a conseqüència del lloguer turístic s'ha accentuat el problema de la massificació. Els inconvenients derivats de la saturació turística estan creant problemes d'ocupació de l'espai públic, de mobilitat, de depuració d'aigües, de gestió dels residus, de contaminació, de convivència veïnal i de transformació de les nostres ciutats i pobles. Però principalment el lloguer turístic ha provocat una manca d'oferta de places de lloguer residencial i un increment dels preus dels lloguers que s'està traduint en un desplaçament dels residents i està accentuant la pobresa condicionada per l'accés a l'habitatge.

Per a 'Ciutat per a qui l'habita', amb la seva actitud, el Foro Vacacional està fomentat un model de creixement turístic que beneficia grans grups econòmics mentre precaritza la vida de la població i els treballadors. A més, volen mostrar el seu rebuig a les multinacionals que seran presents a Foro Vacacional (com per exemple Airbnb i Booking) que a dia d'avui «no respecten la legalitat en matèria turística de les Illes Balears i continuen publicitant als seus portals centenars d’habitatges turístiques sense llicència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.