Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El Parlament de les Balears condemna l'estat d’excepció encobert a Catalunya

La cambra autonòmica accepta una esmena de Més per Menorca que rebutja la persecució de llibertats fonamentals per impedir el Referèndum

13703

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts una Proposició no de llei que, entre altres qüestions, expressa el seu rebuig a què «amb l’excusa d’evitar la celebració del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya es dificulti o persegueixi l'exercici dels drets fonamentals com la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació i el dret de reunió pacífica» i, en conseqüència, «insta el Govern de l'Estat a deixar d'instrumentalitzar la Fiscalia per afrontar conflictes de naturalesa política».

El diputat menorquinista Josep Castells ha aprofitat la seva intervenció a la sessió plenària per denunciar «la crisi de drets i llibertats fonamentals» a Catalunya. Castells ha recordat que «s'estan tancant pàgines web; s'estan donant ordres a operadors de telefonia perquè impedeixin els seus clients d'accedir a continguts d'internet; hi ha prohibició o pertorbació d'actes». En aquest sentit ha afegit que també estem assistint «a la intimidació i amenaces a mitjans de comunicació pels continguts que publiquen».

La publicació censurada d'Òmnium Cultural

Durant el seu parlament, Castells ha mostrat a la cambra la portada d'una publicació de l'entitat Òmnium Cultural que ha estat segrestada pel sol fet de «parlar de democràcia» alhora que ha interpel·lat el diputat de Ciudadanos Xavier Pericay amb la pregunta: «Què el molesta d'aquesta publicació?». 

Pericay ha contestat en veu alta que estava fora de la llei, a la qual cosa Castells ha replicat: «La democràcia està fora de la llei?», el que ha resultat en un fort aplaudiment de la sala.

L'esmena de Més per Menorca s'ha aprovat en el context d'una Proposició no de llei del grup parlamentari Podem Illes Balears relativa a la independència i garanties del Poder Judicial amb 20 vots a favor (Podem, Més per Mallorca, Més per Menorca, Gent per Formentera i dos diputat del PI), 19 en contra (Partit Popular i Ciudadanos)  i 17 abstencions (PSOE, dues diputades expulsades de Podem i el portaveu del PI, Jaume Font).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.