Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació posa en marxa el programa RobotIB per fomentar la robòtica

14021

La Conselleria d’Educació i Universitat acaba de publicar les instruccions per posar en marxa el Programa de Formació i Transferència RobotIB per al curs 2017/18. Aquesta iniciativa pretén potenciar la introducció de la robòtica entre els alumnes d’ESO, tant a l’àrea de Tecnologia com en el treball per projectes, a través d’una formació inicial del professorat, el disseny d’un projecte de transferència i d’aplicació durant el curs i el seguiment de l’impacte formatiu en els alumnes.

Poden participar en aquesta primera convocatòria 25 centres públics de secundària de les Balears que se seleccionaran entre les sol·licituds rebudes, prioritzant els centres d’acord amb el percentatge més elevat de docents de l’àrea de Tecnologia implicats en el projecte. A partir d'aquest divendres i fins el 13 d’octubre es poden presentar les sol·licituds.

Els objectius de RobotIB són potenciar la robòtica com a eina pedagògica entre l’alumnat d’ESO a través de la dotació als centres del material inicial necessari per introduir aquests continguts i la formació del professorat implicat en el programa per fer servir aquest material. La Conselleria es compromet a organitzar la formació inicial, dotar el centre amb el material bàsic (joc de components d’introducció al control amb Arduino i robots per a un grup classe), fer difusió de les bones pràctiques i avaluar-ne el resultat.

Per la seva banda, els centres participants en el programa es comprometen a dissenyar i implementar un projecte d’introducció a la robòtica a un grup d’ESO del centre, comptar amb la participació en el programa de, com a mínim, el 50 % del professorat que imparteix matèries de l’àrea de Tecnologia amb el vistiplau de l’equip directiu i presentar una memòria final del projecte.

En funció dels resultats obtenguts en aquesta primera convocatòria es preveu una formació continuada al llarg dels propers cursos. La formació està prevista en el primer trimestres del curs 2017/18 a Mallorca, Menorca i Eivissa/Formentera. Així, el programa RobotIB suposarà una inversió de 50 mil euros en material específic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.