Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM denuncia a la Policia les agressions dels espanyolistes a la taula informativa

14277

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat a la Policia Local de Palma les agressions i destrosses que han patit aquest dissabte a Palma. La taula informativa que habitualment munten els dissabtes ha estat objecte de l'odi de manifestants a favor de la unitat d'Espanya i en contra de la independència de Catalunya.

Explicació dels fets per part de l'ASM

«Avui dematí a les 10 h, com cada dissabte des de fa un any, l'Assemblea Sobiranista ha instal·lat la taula informativa al carrer Sant Miquel, de Palma, a la cantonada amb Passatge Sta. Catalina de Siena. Aquesta activitat disposa dels permisos corresponents de l'Ajuntament de Palma.

Quan eren les 12 h aproximadament la capçalera de la manifestació convocada per la "Fundación en defensa de la nación española" (Denaes), procedent de la plaça Espanya, ha passat per la intersecció entre els carrers de Sant Miquel i Oms, a uns 30 metres de nosaltres. Poc després, amb la capçalera ja dins el carrer dels Oms, la manifestació s'ha aturat ocupant la intersecció esmentada. No hi havia cap dispositiu policial que ens separàs dels manifestants.

Alguns participants han començat a increpar-nos fins que tots ells s'han apropat fins a uns pocs metres, continuant amb els insults i improperis. Minuts després han aparegut tres membres de la policia nacional que s'han interposat entre els manifestants i nosaltres.

Els policies ens han fet retrocedir cap a la paradeta, que teníem just darrere, moment en el qual s'ha produït l'envestida dels manifestants, que han causat desperfectes en el tendal, la taula, les cadires i els cartells enrotllables, s'han apropiat de les samarretes que teníem exposades i n'han destrossat unes quantes, se n'han enduit material corporatiu i han fet bocins una carpeta amb butlletes d'afiliació. També ens han escopit, han fet caure d'un cop un dels nostres mòbils i han intentat esqueixar la samarreta d'un de nosaltres.

Entre els manifestants hem pogut reconèixer el sr. Juan Font Rosselló, de la Fundación Jaime III, que abans de l'agressió ens ha increpat i ens volia obligar a abandonar el carrer. Poc després ha participat en la destrossa del tendal pegant-li una estirada, fets que tenim enregistrats en vídeo i que hem fet constar a la denúncia.

Els membres de l'ASM érem conscients que avui era un dematí especial i estàvem preparats per fer fotos i vídeos pel que pogués passar. Consideram que els fets s'haurien pogut evitar si la policia hagués muntat un cordó de seguretat a la cantonada de la pça Porta Pintada. I si bé després dels fets han identificat el president i la vicepresidenta de l'ASM, no ens consta que hagin detingut ni identificat cap dels agressors. Afortunadament ha quedat constància gràfica dels actes vandàlics».

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca expliquen que han confirmat com l'espanyolisme ha de recórrer a la intimidació i a la violència per imposar les seves idees. «Ens encoratja més que mai a continuar amb la difusió de la nostra aposta pel dret a decidir i l'Estat propi. La nostra taula informativa aviat tornarà a estar present al carrer de Sant Miquel».

A més, han volgut agrair tot el suport que han rebut de persones i entitats, tant sobiranistes com no, totes elles «defensores de la democràcia, la pau, la llibertat d'expressió i els drets fonamentals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.