Setmanari d'informació local - 138 anys

Les entitats ecologistes voten en contra de la proposta de repartiment de l'impost turístic

14485

Les entitats ecologistes GOB i Amics de la Terra han votat aquest dilluns en contra de la proposta presentada pel Govern de repartiment dels fons de l'impost turístic.

El GOB ha explicat que, al marge de qüestions formals, tant ells com Amics de la Terra no comparteixen que es destinin fons de l'impost a «projectes de promoció turística que pretenen finançar-se amb l'argument de la necessària diversificació del producte turístic i la desestacionalització turística».

Tampoc donen suport a destinar fons a projectes de formació i foment de propostes dins del sector turístic, ja que consideren que «aprofundeix» en la «mercantilització turística» i per tant, en la «dependència del monocultiu turístic»; o a projectes de noves infraestructures hidràuliques «que permetin seguir incrementant el consum d'aigua».

Per contra, el GOB i Amics de la Terra han defensat que l'impost cobreixi projectes per «reduir la càrrega ambiental» i «promoure activitats al marge del sector turístic». Segons han dit, alguns projectes estan encaminats en aquest sentit, però no veuen «que sigui l'esperit fonamental de l'impost».

Malgrat el vot en contra d'aquestes dues entitats ecologistes, el Pla Anual 2017 ha estat aprovat per la majoria de membres de la Comissió i dues abstencions. Com preveu el reglament del ple, el GOB i Amics de la Terra presentaran per escrit el vot motivat en contra dins del termini de 72 hores després de la celebració del ple.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.