Setmanari d'informació local - 138 anys

Els grups parlamentaris titllen de «miserable» la PNL del PP a favor de la Policia espanyola

La PNL ha estat rebutjada amb únicament els vots a favor del PP

14529

Els grups parlamentaris PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca s'han mostrat molt crítics amb la proposició no de llei presentada pel PP de suport a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil, que han titllat de "fal·laç" i "miserable". La PNL ha estat rebutjada amb únicament els vots a favor del PP.

En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha catalogat «d'infumable» la iniciativa parlamentària i ha criticat que amb ella «no només volen negar la violència succeïda a Catalunya durant l'1 d'octubre sinó que la volen justificar»

Des del PSIB, la diputada María José Camps ha assegurat sentir «vergonya» per estar debatent dita PNL «que no fa més que evidenciar la poca altura democràtica del partit que la presenta». «Hem estat testimonis del que el Govern espanyol ha estat capaç de fer. Entenem que un partit encausat per corrupció és incapaç de dialogar i el que volen amb aquesta iniciativa és un titular però no entrarem en el seu joc», ha manifestat Camps.

Per la seva banda, el diputat de Podemos Carlos Saura ha sostengut que el seu partit vota en contra perquè no volen «viure en un país de merda». «Votam que no a això per votar sí a un país dialogant, comprensiu i just. Sempre m'he sentit espanyol però ara sóc independentista, però independentista del PP, no del país», ha dit Saura, qui ha assegurat que el PP són «l'actualització del franquisme, el franquisme 2.0».

Igualment, el diputat de MÉS per Menorca Josep Castells ha explicat que el que va succeir l'1 d'octubre Espanya «va horroritzar al món democràtic» i ha demanat al PP que el primer que hauria de fer és «condemnar la desproporció emprada» durant la celebració del referèndum.

PP i Ciudadanos a favor, el PI s'absté

El diputat del PP Juan Manuel Lafuente ha sostingut que tant la Guàrdia Civil com la Policia espanyola han complert en funció de les ordres judicials i que Espanya «és un estat democràtic consolidat». «És necessari amb moderació però amb fermesa donar suport als cossos i forces de seguretat. Aquells que per complir les seves obligacions han estat insultats i escopits», ha manifestat. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.