Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debat aquest dimarts les 188 propostes de resolució presentades pels grups parlamentaris

14889
Armengol en del debat de política general del Parlament balear. | CAIB

El Parlament debatrà i votarà aquest dimarts un total de 188 propostes de resolució, derivades del Debat de política general, presentades pels grups parlamentaris en un ple que suposa una continuació a les jornades celebrades els dies 24 i 25, i que es desenvoluparà al matí i a l'horabaixa.

La primera sessió plenària s'iniciarà a les 09.30 hores amb quinze preguntes de control a l'Executiu balear i està previst que duri fins a les 10.45 hores. A continuació, s'iniciarà el debat sobre les propostes de resolució, que finalitzarà sobre les 18.00 hores.

Ronda de preguntes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, haurà de respondre en aquest primer ple a la pregunta que formulen el Grup Parlamentari Mixt i el Grup Parlamentari del PI sobre si es durà a terme una inversió per solucionar les «deficiències» en matèria de seguretat que pateix el centre socioeducatiu d'Es Pinaret.

La portaveu de Podemos en el Parlament, LauraCamargo, intervindrà qüestionant sobre la revisió de la renda social garantida després que la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (EAPN) denunciés que més de 200.000 persones de les Balears es troben en aquestes condicions.

Per part seva, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, demanarà a Armengol si creu que la transferència de competències en matèria de promoció turística als Consells Insulars és «justa i equitativa».

Propostes de resolució

Quant a la distribució i al nombre de les propostes de resolució, el PP és el grup que més ha presentat amb un total de 48, seguit del PSIB amb 38, Podem amb 26, MÉS per Mallorca amb 22, El PI amb 16, MÉS per Menorca amb 16 i el Grup Mixt amb 22 (nou Ciutadans, quatre Xelo Huertas i quatre Montserrat Seijas i cinc GentxFormentera).

Finalment, des de la Institució han recordat que l'última reforma del Reglament del Parlament efectuada en 2011, s'estableix un nombre màxim de propostes que es poden presentar davant Mesa és de deu per grup, més dues per cada diputat que formi part del mateix. Tots els grups han arribat al màxim de la quantitat fixada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.