Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB de Menorca engega una campanya per sufragar les despeses judicials contra la carretera general

15697

El GOB de Menorca ha iniciat una campanya de micromecenatge per sufragar les despeses derivades del contenciós administratiu contra el projecte de la carretera general, segons han informat aquest dilluns. En concret, l'organització ecologista ha indicat que ha de pagar al Consell de Menorca 9.075 euros, enguany. A més, ha recordat que el seu cost global en tot el procés judicial va ser inferior a 8.000 euros, mentre en el cas de l'administració insular va ser de 56.800 euros en contractar a dos advocats i un procurador.

L'entitat va al·legar contra unes despeses que va considerar «elevades» i el jutjat finalment va dictaminar que el Consell de Menorca no necessitava contractar un procurador i que bastava amb un advocat. «Tots els intents de diàleg que es feren durant la passada legislatura per intentar que l'equip de govern del PP de Santiago Tadeo reconsiderés el projecte de la carretera general van ser infructuosos», ha assenyalat el GOB.

En aquesta línia, els ecologistes decidiren apostar per intentar frenar l'obra per la via judicial. Així, el GOB va interposar un contenciós administratiu demanant en primer lloc la paralització cautelar de les obres, però la petició va ser desestimada i l'organització havia de pagar les despeses judicials de les dues parts.

«El procés judicial no avançà molt més perquè es va fixar el valor de continuar el plec en el mateix import de les obres, és a dir, superior als 10 milions d'euros, la qual cosa feia impossible assumir taxes i altres despeses proporcionals a una organització no governamental», han assenyalat. «Enfront d'una barrera econòmica infranquejable, el contenciós es va retirar», han afegit. El resultat de les eleccions de maig de 2015 va configurar un nou govern insular d'esquerres que ha permès iniciar un procés de reconversió del projecte de la carretera.

No obstant això, el canvi en la composició del Consell de Menorca no evita l'obligació d'executar la sentència judicial i, per aquest motiu, el GOB ha sol·licitat la col·laboració ciutadana amb l'objectiu que «minimitzar que aquesta càrrega pugui frenar altres iniciatives de conservació de Menorca que es duen a terme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.