Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida qualifica «d'insostenible» el llegat de Biel Barceló al capdavant de Turisme

16263
Terraferida qualifica «d'insostenible» el llegat de Biel Barceló al capdavant de Turisme. | Terraferida

Terraferida ha denunciat l' «Efecte Barceló» per ser una política «irresponsable» en negar «la saturació i no frenar l'increment exponencial de places turístiques», així com «animar a la tramitació de llicències abans que es reformés de la llei», per la qual cosa des del col·lectiu han demanat als «propers consellers i a la resta de responsables públics que prenguin mesures».

Així s'ha mostrat la plataforma aquest dissabte en un comunicat després de l'anunci de la dimissió de Biel Barceló com a vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, qui deixa un «llegat insostenible» amb el «creixement de places turístiques més elevat de la seva història».

El col·lectiu ha explicat que, segons dades oficials de la CAIB, quan Barceló va assumir el càrrec en 2015 hi havia a les Illes un total de 424.112 places turístiques il·legals i que en 2017 ja es van reconèixer més de 552.600, la qual cosa ha suposat un augment en 128.568 places. A aquest augment, se li ha afegit les noves places fixades per la nova Llei Turística, que permet arribar a les 623.624 places legals.

D'aquesta manera, des de Terraferida han detallat que «es tracta de gairebé 200.000 noves places turístiques legals, la qual cosa suposa un increment del 32 per cent respecte al 2015. A més, a aquestes xifres cal sumar l'enorme oferta il·legal, que situa a Balears en un horitzó de final de legislatura que fregarà les 700.000 places».

Col·legi Oficial d'Arquitectes

D'altra banda, aquest creixement també ha estat confirmat pels últims informes del Col·legi Oficial d'Arquitectes, que parlen d'«un màxim històric d'edificació turística» i per l'Índex de Pressió Humana registrat per la CAIB.

El col·lectiu ha destacat que les Balears ha suportat l'arribada de més de dos milions de persones fins a 26 dies, amb un rècord de 2,06 milions de persones simultàniament el passat 9 d'agost.

Per tot això, el col·lectiu ha denunciat que aquest increment repercuteix «negativament» sobre el benestar de la població local, «obligada a conviure en una illa totalment conquistada pel turisme i cada dia més depenent i vulnerable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.