Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB demana a Company si «és al costat de les Illes o dóna suport al xantatge del PP»

16743

El PSIB-PSOE ha criticat la retallada del Govern espanyol del PP al finançament estatal compromès amb les Balears pel 2018, xifrada en 67,3 milions d'euros i que els del PP justifiquen per la pròrroga dels pressuposts estatals del 2017.

Una reducció de recursos que el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha lamentat perquè «el PP està fent pagar la inestabilitat del seu Govern i la seva incapacitat per negociar uns Pressuposts Generals de l'Estat a comunitats autònomes complidores com les Balears».

Alcover ha recordat que la nostra comunitat autònoma ha aprovat els pressuposts autonòmics en temps i forma, amb una previsió d'ingressos estatals comunicada pel Ministeri d'Hisenda el mes de juliol «que ara es veu rebaixada en 67,3 milions d'euros perquè el PP està tot sol i sense suports al Congrés per aprovar els comptes pel 2018».

Per això, el portaveu socialista ha demanat a Biel Company «que expliqui si està al costat de la ciutadania de les Illes Balears per reclamar que no es retallin aquests doblers ja compromesos amb les Balears, o si es tornarà a situar al costat del seu partit encara que això suposi anar en contra dels interessos de la comunitat autònoma», com ja ha passat en altres ocasions com l'aprovació del REB o la llei contra les prospeccions.

Alcover ha apuntat que tota aquesta situació suposa «un xantatge del PP a les comunitats autònomes per pressionar i aconseguir més suports per aprovar els Pressuposts Generals de l'Estat», la qual cosa demostra «que el PP només gestiona amb majoria absoluta i quan no la té, és incapaç de dialogar i arribar a acords».

Una situació que es veu agreujada pel retard en la reforma del sistema de finançament, que el Govern de Rajoy havia compromès tenir llesta per finals d'any i de la qual «encara no en sabem res». De fet, el PP «es cansa de criticar l'actual model elaborat pels socialistes, que és millorable, però a l'hora de la veritat ni tan sols compleixen aquest». En aquest sentit, els socialistes insisteixen a reclamar «un nou sistema de finançament valent, que ens aporti més autonomia financera i fiscal i que en cap cas suposi un retrocés respecte a la situació actual».

Per a Alcover estam davant «la triple traïció de Montoro, primer amb el nou model de finançament que està pendent des del 2014, després amb el nou Règim Especial per a les Balears que tampoc ha arribat i ara amb aquesta retallada als recursos per a la nostra comunitat autònoma». Uns fets «que no es poden consentir i pels quals ens haurem de plantejar si hem d'adoptar mesures més contundents», ha advertit Alcover.

Finalment, Alcover ha volgut deixar clar que «mentre a l'Estat tenim un Govern inestable, sense suports parlamentaris i sense capacitat ni tan sols per presentar un pressupost, a les Balears seguim complint el nostre full de ruta aprovant els pressuposts quan toca i consolidant el creixement econòmic», ja que les dades d'atur conegudes ahir «confirmen que la comunitat autònoma segueix liderant la creació d'ocupació i l'augment de l'afiliació a nivell estatal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.