Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debatrà aquest semestre la regulació dels negocis turístics

És tracta del segon tram de la reforma de la Llei turística de les Balears

16867

El Parlament començarà a debatre al llarg d'aquest semestre el segon tram de la reforma de la Llei de Turisme per regular «aspectes de negocis turístics desregulats» com les boats party, els beach clubs o el tot inclòs, segons ha informat el portaveu de MÉS, David AbrilAbril ha avançat que altres normatives que preveuen tramitar enguany són la Llei de Residus, la Llei de Canvi Climàtic i el Pla de Transició Energètica, la Llei d'Habitatge i la Llei de Consultes.

Segons ha indicat Abril, es començarà el debat durant aquest semestre i segurament s'aprovaran dins d'aquest curs polític. El portaveu ha apuntat que el lloguer vacacional, la regulació del qual es va aprovar el passat estiu, «mereixia una reforma centrada exclusivament en aquesta qüestió». Respecte a la Llei de Consultes, ha explicat que actualment està en el consultiu i que li queda poc per tornar al Consell de Govern i entrar en el Parlament. Per a Abril, és una llei que, al costat de la Llei de Memòria Històrica, farà de les Balears «una societat molt més democràtica».

El portaveu de MÉS ha reconegut que queden altres lleis però ha afirmat que aquestes els situarien en el primer semestre del 2018 «amb el 90 per cent de compliment estricte» dels 'Acords pel canvi'. David Abril ha recordat que el 2018 és «un any preelectoral» si bé creu que «tota la legislatura es podria dir que és preelectoral».

El diputat ha defensat que han complert i ha desitjat «revalidar la majoria progressista» el 2019. «Per això ens toca fer-ho bé, evitar errors i evitar renous», ha dit. En tot cas, ha admès que als partits de l'oposició «legítimament els toca desgastar» però els ha animat a dir que volen fer, més enllà de repetir «el mantra de abaixar impostos o els atacs al català».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.