Setmanari d'informació local - 138 anys

La música de cabaret i els versos de Llompart protagonitzaran els Ciutat de Palma

17317

La música de cabaret i els versos de Josep Maria Llompart seran dos dels protagonistes de la gala dels Premis Ciutat de Palma 2017, que s’entregaran aquest dissabte, dia de Sant Sebastià, a partir de les 19:00 h al Teatre Principal.

L’equip responsable de la posada en escena de l’edició d’aquesta cerimònia són professionals de les arts escèniques, igual que a les dues darreres edicions. La direcció artística recau en  Bernat Molina, que forma part de la companyia 3funMUSIC. Molina exercirà de mestre de cerimònies i estarà acompanyat per Marian Lush i Alexandra Muñoz.

Els ballarins que pujaran a l’escenari són Tary Barceló (coreògrafa), Silvia Sánchez, Esther Martí, Igor Santos, Javier Vachiano i Néstor Navarro. Hi col·laborarà Jesse, ‘el hombre bandera’. Interpretaran en directe cançons de cabaret, les lletres de les quals han estat adaptades per a la gala. D’aquesta manera, sonaran temes de musicals escrits per Kander and Ebb, autors d’obres com ‘Chicago’ o ‘Cabaret’. La Banda Municipal s’encarregarà de posar la música.

Durant la gala es llegiran dos poemes de Josep Maria Llompart que s’han musicat ex professo per a l’ocasió. El primer, ‘Per a una musica de Chopin’, s’inspira en una peça de Chopin. Li posarà veu Alexandra Muñoz i l’acompanyarà Marc Witz al piano. El segon, ‘El circ’, ha estat musicat per Antoni Parera Fons. El cantarà Marian Lush acompanyada per Witz al piano.

Guardons

En l’edició d’enguany es concediran 100.000 euros en premis en nou modalitats per a obres literàries, còmic, arts visuals, música, investigació, audiovisuals, arquitectura i arts escèniques. Són els següents:

  • Premi Llorenç Villalonga de novel·la, dotat amb 26.000 euros.
  • Premi Joan Alcover de Poesia, 12.000 euros.
  • Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals, 12.000 euros.
  • Premi d’Audiovisuals, 10.000 euros.
  • Premi Guillem Sagrera d’Arquitectura, 12.000 euros.
  • Premi de Còmic, 10.000 euros.
  • Premi d’Arts Escèniques, 6.000 euros.
  • Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament, 6.000 euros.
  • Premi d’investigació, 6.000 euros.

En total, s’han presentat 190 obres: 9 a Llorenç Villalonga de Novel·la, 31 a Joan Alcover de Poesia, 84 a Antoni Gelabert d’Arts Visuals, 4 a Guillem Sagrera d’Arquitectura, 23 a Còmic, 6 a Bonet de Sant Pere de Música, 10 a Arts escèniques, 14 a Audiovisuals i 9 a Investigació.

A l’edició de 2016 es presentaren 228 obres: 11 a Llorenç Villalonga de Novel·la, 18 a Joan Alcover de Poesia, 154 a Antoni Gelabert d’Arts Plàstiques, 16 a Còmic, 14 a Bonet de Sant Pere de Música, 7 a Llorenç Moyà de Teatre i 8 a Beca Investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.