Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i Podem critiquen el silenci de la FEHM sobre la corrupció de RIU

18169

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha lamentat la imatge que pugui donar sobre les Balears la detenció del propietari dels hotels RIU, Luis Riu Güell, a Miami per un presumpte cas de corrupció i ha criticat el «silenci» de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM). En aquesta línia, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha manifestat que els representants empresarials de les Balears a l'exterior «no poden estar tacats», ja que «afecten la imatge de les Illes».

«És una qüestió que no ens ha sorprès, com tampoc el silenci de la cadena i de la FEHM. En canvi, per criticar al Govern o contra l'impost turístic no hagués faltat temps per parlar-ne», ha criticat Abril. Així mateix, el portaveu de MÉS per Mallorca ha sostengut que «de la mateixa manera que aquí determinats 'lobbies' intenten influir perquè els facin lleis a mesures, en altres països s'aprofiten del seu poder i influència per passar per damunt de la norma».

Per la seva banda, Jarabo ha expressat que «les illes no es mereixen que les avergonyeixin d'aquesta manera» i ha insistit a la FEHM que «prengui cartes en aquest assumpte i investigui els assumptes inadequats».

En llibertat després de pagar 20.000 dòlars 
Riu va quedar en llibertat aquest dimarts després de pagar 20.000 dòlars de fiança. Aquest pagament «estava establert» abans de viatjar a Miami, on es va presentar voluntàriament davant el jutjat, de manera que «en qüestió d'hores ja estava al carrer».

Des de RIU Hotels & Resorts, asseguraren que els seus executius (Luis Riu i el seu vicepresident regional, Alejandro Sánchez, també acusat) són «absolutament innocents dels càrrecs que se'ls imputen» i que confien «que el sistema judicial d'EUA conclourà que aquestes acusacions són totalment infundades».

Atès que el jutge no els va denegar el permís per viatjar tots dos executius podran seguir visitant les diferents destinacions internacionals dels hotels RIU lliurement.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.