Setmanari d'informació local - 138 anys

Aptur critica la «inacció» del Govern per solucionar els «errors» de la Llei de Turisme

18397

L'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de les Balears (Aptur) ha criticat aquest dimarts la «inacció» del Govern per solucionar els «errors» de la Llei de Turisme.

Així s'ha expressat en un comunicat en el qual recorda que la norma «va néixer amb molts defectes» i informa de les reunions mantingudes amb la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme per «aclarir qüestions tècniques».

Segons ha explicat Aptur, l'associació va emplaçar el Govern fa quatre mesos  «per a un debat basat en un document guia que la Conselleria es va comprometre a enviar i que, de moment, sembla que no s'ha elaborat».

Entre altres punts, Aptur considera que les places de lloguer vacacional que es donin de baixa haurien de tornar a la borsa per poder ser utilitzades, en lloc de ser baixes definitives.

«Molts propietaris es dediquen al lloguer durant un breu període i, després d'uns anys, la donen de baixa. Això suposa que el lloguer vacacional té més rotació que altres formes d'allotjament turístic i, per tant, que les places tornin a la borsa per tornar-se a utilitzar afavoriria aquesta rotació i permetria que els beneficis del turisme arribessin a més famílies», ha defensat la patronal.

D'altra banda, l'entitat demana canviar l'article sobre comunitats de propietaris perquè amb la redacció actual obligaria «a un canvi d'estatuts en cas que alguns dels propietaris volguessin fer lloguer vacacional».

També reclama eliminar la caducitat de les llicències de plurifamiliars cada cinc anys i no computar com a plaça els habitatges que només es puguin llogar 60 dies. Per tot això, ha instat a la Conselleria de Turisme a «ser valenta» i «reprendre la negociació» per «donar resposta als errors que, segons ells mateixos han reconegut, té la nova Llei de Turisme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.