Setmanari d'informació local - 138 anys

Pilar Costa, sobre la condemna a Valtonyc: «Sanció sí, presó no»

18799

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha manifestat, en relació a la condemna al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, que hauria d'haver estat sancionat per les seves cançons però no condemnat a presó. 

Així ho ha manifestat aquest dimarts al ple la consellera, en resposta al diputat del PP Antonio Gómez, qui li ha demanat per la seva valoració sobre la proposta de Podem de suprimir el delicte d'enaltiment del terrorisme del Codi Penal.

En aquest sentit, Costa ha criticat la «desproporció» de les penes aprovades en la modificació del Codi Penal en 2015 i, encara que ha reconegut que algunes de les expressions de tuiters i rapers li semblen «abominables», «una cosa és que sigui sancionable i una altra cosa que sigui objecte de presó».

Així mateix, la consellera ha indicat que el delicte d'enaltiment del terrorisme «existia i continuarà existint, una altra cosa és el que s'entengui per enaltiment». «Les lleis en vigor són democràtiques, però poden ser desproporcionades o injustes com pensem que va ser la totalitat de la reforma del CP en 2015», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.