Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida: «La zonificació avança la direcció de la futura política turística»

18989

Terraferida ha presentat les seves al·legacions, de la mateixa manera que ho ha fet el GOB, a la proposta de zonificiació turística presentada pel Consell. Per la seva banda, Terraferida ha exposat que encara que la zonificació proposada sigui una eina provisional, «ja avança la direcció de la política turística futura, en continuïtat amb la dels darrers anys: estendre la 'hotelització' de l'habitatge i continuar la tendència de creixement de l'oferta turística».

L'entitat ha presentat una al·legació a la totalitat del document en pensar que no compleix amb el requisits mínims de contingut i d'indicadors que donin resposta al que es pretén regular. Per això, han sol·licitat la redacció d'un nou documentAixí mateix, han demanat que la zonificació es faci amb criteris «ambientals, poblacionals i d'ordenació del territori»; que contempli la saturació en termes globals; i que no es doni ni una plaça turística més a municipis que no tenguin la capacitat de depuració i de proveïment d'aigua garantida a llarg termini.

Igualment, han proposat buidar la borsa de places del Consorci; aplicar el 2x1, és a dir, per cada nova plaça que es doni en un futur, que s'hagin de donar dos de baixa de la borsa; crear una borsa per a places hoteleres i una altra per a lloguer turístic; que hi hagi una zona única en tota l'illa; o que un habitatge il·legal no pugui obtenir llicència turística, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.